Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.7.2012

Gyerekekkel térképezi fel a városi élővilágot a Zöld SzékelyFöld

A Zöld SzékelyFöld Egyesület a Zöldsáv program keretében egyrészt célul tűzte ki leromlott állapotú közterületek felújítását, de ugyanakkor fontos szerepet kap a környezeti nevelés is, amelynek segítségével a gyerekek fontos információkat kaphatnak a zöldövezetek hasznosságáról, a városban levő növény-, és állatvilágról.


A program fontosságát alátámasztja, hogy sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy tudomást sem veszünk arról, hogy milyen növények, állatok élnek körülöttünk, mindennapi tetteinkkel hogyan befolyásoljuk ezek és magunk életét.

Csíkszereda zöldövezeteinek, élővilágának feltérképezésére augusztus 2-án kerül sor, ahova minden érdeklődő gyereket szívesen látnak. Találkozó a Központi park közepén, délután öt órakor.

A program folytatásaként az elkövetkezőkben egy kis kirándulásra is sor kerül a környező hegyekbe, amely során a résztvevők a várost veszik szemügyre, és megbeszélik, hogy hogyan változtatja az ember a környezetét, hogyan próbál a növény-, állatvilág alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz.

A programot a Polgár-Társ Alapítvány, MOL Románia, valamint a Közösségi Kártya használói támogatják.

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!