Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.6.2012

A német állatvédők szerint “túlhasználják” a jósállatokat

A jósállatok kimerülésétől tartanak német állatvédők a labdarúgó Európa-bajnokság miatt. Két éve Paul polip volt a német “Kasszandrasztár”, miután minden foci vb-s jóslata bevált. Most egyebek közt Yvonne tehén, Kasimir alpakka és Xaver bulldog jövendöl – vagy legalábbis próbálnak velük jövendöltetni – meccseredményeket.

A Tierschutzbund német állatvédő szervezetet felháborítja az állatok – megfogalmazásuk szerint – “túlhasználása”. A szervezet szerint a jósoltatással sérül a teremtmények méltósága.

A tévécsatornák mellet a rádiók is alkalmaznak állatjósokat. A módszer hasonló a Paulnál beválthoz: a polip éti kagylót választhatott két dobozból, amelyeken az adott csapatok nemzeti zászlói díszlettek. Jóslata szerint amelyik doboz kagylójára jobban “fájt a foga”, az a csapat nyert. És tényleg.

Egy német internetes rádióállomás most óriáskígyót használ ugyanígy, és ennivaló patkányokat. Utóbbiak egyikét mindig megjelöli pántlikával, a másikat “natúr” kínálja fel a kígyónak.

További német jósállatok: a disznó Emma, a kecske Traudl, továbbá két vidra, amelyek neve Mormel és Görény. Paulnak azonban nincs méltó utóda: a jóslatok beteljesülési hányadosa messze nem 100 százalékos. A vasárnapi döntőre különben minden állat olasz győzelmet jósolt.

Forrás: MTI, HVG

Címkék: ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!