Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.5.2012

Vásárolj 2 méter kerítést a kézdi kutyamenhelynek!

A kézidvásárhelyi kutyamenhely létrehozását célul kitűző Benji Állatvédő Egyesület első lépésként elkerítené a célra kijelölt területet. A kerítés 2 métere 44 lejbe kerül, bárki (akár magánszemély, akár cég) vásárolhat az egyesületnek kerítést, vagyis adományozhat pénzt, amiből kerítést állítanak. “A gyűjtést kaláka követi, mindenkit várunk a kerítésállításra, lesz munka, mozgás, friss levegő, pityókatokány, fortyogói borvíz, jókedv” – áll az egyesület felhívásában.

Összesen másfél hektár telket kell bekeríteni, kb. 600 m kerítésre lesz szükség – közölte Kovács Etele elnök a TOTB kérdésére. Az egyesület azért kezdi a menhely építését a kerítés felállításával, mert amíg a várostól kapott terület nincs beltelkesítve, addig semmi más munkálatnak nem tudnak nekifogni, és a közművesítés sem történhet meg. Annak függvényében, hogy milyen ütemben sikerül összegyűjteni rá az adományokat, a kerítésépítés várhatóan június vége felé lesz esedékes.

Magának a menhelynek az építkezési terve elkészült, azt majd a helyi tanácsnak kell jóváhagynia, de ez is nyilván azután esedékes, hogy a terület beltelek lesz. A beltelkesítés megyei hatáskör, és akár 3-4 hónapos procedúra is lehet, tette hozzá az elnök, aki abban reménykedik, hátha mégsem kell ilyen hosszú ideig várni, és a közös ügyre való tekintettel hamarabb kézhez kapják az építkezésnek zöld utat adó dokumentumot.

“Közben gyűjtjük az adományokat, az építkezéshez szükséges építőanyagokat. Elő szeretnénk készíteni mindent, amit csak lehet, hogy amint az engedélyek meglesznek, akár másnap tudjunk nekifogni az építési munkálatoknak” – közölte Kovács Etele.

Önkéntesek, támogatók a honlapon megadott elérhetőségeken jelentkezhetnek, vagy a következő telefonszámokon: 0740.003.750 (Forró Béla), 0726.310.384 ( Kovács Szidónia)

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!