Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 14.5.2012

Ismét halott madarak ezrei Chile partjainál

Mintegy kétezer elhullott madarat találtak az elmúlt napokban a Chile középső részénél fekvő Santo Domingónál hat kilométeres körzetben, a tengerparton – közölte a helyi rádióban egy természettudományi múzeum igazgatója, aki a térségben halászókat vádolta a madárpusztulásért.

Az elhullott állatok négy fajhoz tartoznak – mondta José Luis Brito, a San Antonió-i természettudományi múzeum igazgatója az UCV rádióban. Legtöbbjük szürke viharmadár, de vannak közöttük pelikánok, szulák és guanókormoránok is.

A múzeumigazgató a halászokat okolta. Szerinte a halászok semmit sem tesznek, amikor a madarak a hálóikba kerülnek, hagyják őket megfulladni, és utána a tetemüket a vízbe dobják. A múzeum bejelentette, hogy a madárpusztulás miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

Az elmúlt hetekben több delfint és tengeri halak ezreit, illetve pelikánokat találtak elpusztulva a szomszédos perui tengerpartokon. A hatóságok az általános felmelegedést és az El Nino meteorológiai jelenséget okolják, amelyek állítólag befolyásolják ezeknek a fajoknak a táplálkozási forrásait.

Forrás: MTI

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!