Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.4.2012

Súlyos olajszennyezés Oroszországban, egy régióban szükségállapotot hirdettek

Fotó: AFP via gazeta.ru

Súlyos olajszennyezés érte a szibériai Angara folyót, emiatt csütörtökön szükségállapotot hirdettek ki az irkutszki régióban.

Két tonna dízelolaj került szerda este a folyóba egy vegyipari cégtől, emiatt a legmagasabb fokozatú riasztást rendelték el Szvirszk városában. Az olajfolt körülbelül tíz kilométer hosszan úszik a folyón. Cseremhovo járásban beszüntették az ivóvízkivételt az Angarából. Az intézkedés közel 80 ezer embert érint – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának regionális igazgatósága.

A vizsgálat megállapította, hogy az Irkutszktól északra fekvő Uszolje-Szibirszkoje településen lévő Pribajkal állami kombinátban illegálisan megcsapoltak egy dízelolaj-vezetéket. Így került a szenny az Angarába, amely az egyetlen Bajkál-tóból eredő szibériai folyó.

A megrongált vezetéket elzárták, az ivóvízellátás helyreállítását későbbre ígérik a hatóságok. A helyszínre megérkeztek az olajszennyeződések felszámolására szakosodott egységek. A regionális nyomozó hivatal vizsgálódik a környezetszennyezés miatt, a rendőrség a dízelvezeték megbontása miatt indított eljárást.

Forrás: MTI

Címkék: , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Sokkal több olaj ömlött ki Oroszországban, mint eleinte becsülték » Think Outside The Box
    Közzétéve: 2.5.2012, 12:55 pm

    […] a méhek kipusztulnának, még négy évünk lenne hátra: mi ebből az igazság?Súlyos olajszennyezés Oroszországban, egy régióban szükségállapotot hirdettekMagyar-román együttműködés vizsgálja a Maros szennyezettségétÉlőben keltek ki a bükki […]

Szólj hozzá!