Think Outside The Box

Transindex rovatok


A Tusnádról | 15.4.2010

Tusnád Zöld Napok 2010. április 22-24.

Jelentkezz önkéntesnek a Föld Napja alkalmából szervezett Olt-takarításra! Az akciót a folyó Csíkszereda és Tusnádfürdő közötti szakaszán szervezik, részt vesznek az Olt-menti települések polgármesteri hivatalai, iskolái és ifjúsági szervezetei is.

Tusnád PR

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – így hangzik a Föld Napja mozgalom egyik jelmondata. Az első Föld Napján, 1970. április 22-én, megszületett az a felismerés, hogy a világ környezetvédőinek össze kell fogniuk bolygónk egészsége érdekében. Több mint harminc év távlatában, a mozgalom már világméretűvé vált és egyre többen gondolják úgy, hogy a Föld veszélyeztetettsége elleni küzdelem nem csupán a környezetvédők feladata: mindenkinek tennie kell környezete megóvásáért.

Föld Napja alkalmából, április 22–24. között a Tusnád Ásványvíz RT, a Green Zone Egyesület, az Ave Huron KFT és a Hargita Megyei Vízügyi Hatóság takarítási akciót szervez az Olt folyó Csíkszereda és Tusnádfürdő közötti szakaszán. Az akcióhoz az említett Olt-szakasz mentén elhelyezkedő települések polgármesteri hivatalai, iskolái és ifjúsági szervezetei is csatlakoztak. A gyűjtéshez szükséges műanyagzacskókat a Hebo Plast Kft. biztosítja, az összeszedett hulladékot pedig az AVE Huron Kft. szállítja el a csíkszeredai hulladéktárolóba.

A Tusnád Ásványvíz RT immár nyolcadik éve szervez tavaszi nagytakarítást az Olt folyó mentén. Tavaly több mint 1800-an vettek részt az akcióban és összesen 1200 zsák (1 zsák=300 liter) háztartási hulladékot és 30 köbméter műanyaghulladékot sikerült összegyűjteni.

Az akció célja a konkrét, kézzelfogható eredményen túl a figyelemfelkeltés, a környezettudatos életmódra való buzdítás. A szervezők mindenkire számítanak, aki tenni szeretne környezete tisztaságáért. Önkéntesek jelentkezését a következő elérhetőségeken várjuk: office@green-zone.ro, telefon: 0724-304960 (Voloncs Csaba, Tusnád Ásványvíz RT).

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!