Think Outside The Box

Transindex rovatok


A Tusnádról, Aktualitás | 5.4.2012

Hivatalosan is bemutatták Románia egyetlen kontinentális kerékpárcsapatát

Hivatalosan is bemutatták Románia egyetlen kontinentális kerékpárcsapatát, a Continental Tusnad Cycling Team 2012-t. A bemutatóra szerdán este került sor Csíkszeredában, a Hargita Vendégváróban, a helyi hatóságok és a Román Kerékpárszövetség képviselői, valamint a támogatók és számos szurkoló jelenlétében.

A bemutatón ismertették a csapat és a háromszoros világbajnok Novák Eduárd csapatkapitány 2011-es eredményeit A sportolók, mindenik kategóriából, egyenként mutatkoztak be a szurkolók előtt és beszéltek a munkájukról a csapatban valamint a 2012-es versenyszezon célkitűzéseiről.

A Török Attila által menedzselt felnőtt profi csapat idén 11 tagot számlál, élén a 36 éves Novák Carol Eduárddal, többszörös mozgássérült kerékpár-világbajnokkal és paralimpiai ezüstérmessel. A felnőtt csapat tagjai 2012-ben: a litván Bernatonis Marius, a moldáviai Braico Alexander és Sergiu Cioban, a bolgár Evgeni Gerganov, a szlovén Marcel Ternovsek, Lovassy Krisztián Magyarországról, valamint Csicsáky Tamás, Lázár Nándor Csaba, Lukács Arnold és Sebestyén Szabolcs Romániából. Új versenyzők a csapatban a Bernatonis Marius és Lovassy Krisztián, valamint két szezon után visszatértek a csapatba Evgeni Gerganov és Csicsáky Tamas.

A junior csapat összetétele: András Alpár, Cilip Árpád, Gál Oravecz István, Kovács Nándor, Sarány Zsolt, Sárig Andor, Adorjan Előd és Szőcs Antal.

>>Novák Ede: két aranyat szeretnék hazahozni a jövői londoni paralimpiáról
>>Saját versenyzők nevelésére fekteti a hangsúlyt a jövőben a Tusnád Cycling Team

A mozgássérült kategóriában idén Oláh Attila, Török Imre és Novák Carol Eduárd versenyzik. Novákot a tavalyi évtől a neves olasz tehnikus edző, Cristiano Valoppi készíti fel a versenyekre, a junior csapat edzője Ruzsa Lehel, a felnőtt csapatot Novák Eduárd, mig a mozgássérült csapatot Novák Károly készitik fel a versenyekre a 2012-es versenyszezonban. Novák Eduárd idén a bolgár Vivelo cég kerékpárjaival fog versenyezni, mig a csapat többi tagja számára a spanyol BH cég biztositja az idei szezon versenykerékpárjait.

“Novák Carol Eduárd egy élő legenda, akinek már csak az olimpiai arany hiányzik a tarsolyából. De én belül érzem, hogy idén az is meglesz neki, hiszen nagyon nagy profizmussal dolgozik érte” – jelentette kis Vasile Selejean, a Román Kerékpárszövetség (FRCT) elnöke. A rendezvényen az elnök a 2011-es év legjobb kerékpárosának járó serleget nyújtott át Nováknak.

“A csapattal 60 versenynapunk van az Olimpiáig, ez mind része lesz a felkészülésemnek. Megpróbálok a legjobb formában lenni szeptemberre, egészséges és nagyon motivált maradni. Idén megnyerhetem az aranyérmet a Paralimpián és én csak az aranyat akarom. Mint mondtam, ezért mindent megteszek és remélem, idén teljesül ez az álmom” – mondta a csíkszeredai bajnok.

A Tusnad Cycling Team támogatói : névadó főtámogató a Tusnád Ásványvíz RT, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, MedExpert, Marien Presso, Tess, SET , Hargita Megye Tanácsa, CASCO, San Genaro, szekelyhon.ro, Cat Line, Bellotto, BH és a Vivelo.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!