Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 20.10.2011

Románia barlangjainak turisztikai értékesítését célzó program indul

Fotó: Nagy Béla/Panoramio

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium szakemberei egy Románia barlangjainak megőrzésével kapcsolatos program előkészítésén dolgoznak – nyilatkozta Borbély László október 20-án egy brassói konferencián

“A 2012-ben induló barlangász-program célja hazánk barlangjainak szakszerű megőrzése, kutatása és turisztikai értékesítése. Az új program elindításához szükséges pénzösszeget a Környezetvédelmi Alapból fogjuk elkülöníteni” – emelte ki a környezetvédelmi miniszter.

A barlangászok szakmai és tudományos egyesületeinek képviselőivel folytatott tanácskozáson a barlangok adminisztrációjáról valamint egy, a barlangászati örökség megőrzésével kapcsolatos bizottság létrehozásáról volt szó. A barlangok kezelésével kapcsolatosan a felek egyetértettek abban, hogy adminisztrációs döntéshozatalok alkalmával a minisztériumnak figyelembe kell vennie a helyi önkormányzatok, gondnokok álláspontját is.

Románia barlangászati örökségének menedzsmentjéért felelős bizottság létesítésével kapcsolatosan a miniszter hangsúlyozta: jelenleg arra várunk, hogy a szakmai egyesületek jelöljék meg azokat a szakembereket, akik a barlangászok érdekeit fogják képviselni ebben a bizottságban. A bizottság hatásköréről Borbély László elmondta: a Barlangászati Örökség-bizottság jogalkotási és műszaki javaslatokat fog megfogalmazni.

Forrás: közlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!