Think Outside The Box

Transindex rovatok


Hónap: August, 2015

Nőstény kisbölény született a Szárkő-hegységben

Megszületett az első nőstény kisbölény a Szárkő-hegységben – jelentette be Facebook-oldalán Csibi Magor, a romániai visszavadítási projektben résztvevő WWF Románia programigazgatója. Jelen pillanatban a bölénycsordában két kisbölény van, amelyek már új otthonukban, a visszatelepítési program helyszínéül választott Szárkő-hegységben élnek.

11953243_10153000499830684_7385834317525713762_n

Ismerd meg a kézdivásárhelyi Józsiás park madarait!

Fotók: Tompa Réka

Fotók: Tompa Réka

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület egyik projektje a Molnár Józsiás park rehabilitációját célozza. A hét végén az Őszi Sokadalom programjainak egyik mozzanataként közhasználatra bocsátották a park felújított részét.

Olvasd el a teljes sztorit

Tekerj egy jó célért: játszóteret adtak át Kézdin

Fotó: Tofán Levente

Fotó: Tofán Levente

Újabb játszóteret adtak át Kézdivásárhelyen. A Tekerj egy jó célért akció keretében összegyűjtött pénzből a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Kézdivásárhelyi Önkormányzat és a Zöld Nap egyesület együttműködése révén megvalósult játszóteret augusztus 29-én adták át a Sportcsarnok mellett.

Olvasd el a teljes sztorit

Woodzee: újrahasznosított fából készült napszemüvegek

napszemcsi

A Woodzee napszemüveggyártó amerikai és kínai gyáraiban újrahasznosított fából készülnek a napszemüvegek.

Olvasd el a teljes sztorit

November 30-án nyílik a párizsi klímakonferencia

Az ENSZ párizsi klímakonferenciája az állam- és kormányfők találkozójával nyílik meg november 30-án – jelezte vasárnap Laurent Fabius francia külügyminiszter.

Olvasd el a teljes sztorit

A rabszolgaság és az apartheid elleni mozgalomhoz hasonló erőre van szükség klímaügyben

kk

Desmond Tutu, Vivienne Westwood, Naomi Klein és Noam Chomsky is azon közéleti személyiségek közt van, akik nyilvános nemzetközi felhívásban tömeges fellépésre sürgetik az embereket a párizsi klímacsúcs előtt. Olyan szintű mozgósításra van szükség klímaügyben, mint amilyen a rabszolgaság vagy az apartheid elleni mozgalom volt – hangsúlyozzák.

Olvasd el a teljes sztorit

Elindult a “szemétradar” Romániában

deseuri1-732x336

Augusztus 26-ától elindult a Let`s Do It, Romania! mozgalom kezdeményezésére a romániai “szemétradar”, amelynek lényege, hogy egy online platformon bárki bejelölheti, hol talált illegálisan lerakott vagy eldobált szemetet.

Olvasd el a teljes sztorit

Brit katonákat küldtek Afrikába az erdei elefántok védelmére

"African Forest Elephant" by Peter H. Wrege - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

African Forest Elephant” by Peter H. WregeOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

Nagy-Britannia katonákat küldött Afrikába, hogy a helyi vadőröket kiképezve segítse az agyaruk miatt megtizedelt erdei elefántok védelmét.

Olvasd el a teljes sztorit

Londonban vannak a legnagyobb dugók

A londoni autósok vesztegeltek a legtöbbet torlódások miatt 2014-ben Európában: 96 órát, vagyis 12 munkanapot ültek dugókban. A brit főváros először végzett az élen, 2013-ban még Brüsszel vezetett.

Olvasd el a teljes sztorit

Az óriáspandánál is ritkább faj kerül végveszélybe a magyar-szerb határkerítés miatt

Kitelepítenék a délvidéki földikutyákat a Szerbia-Magyarország között épülő határzár zónájából. A Védegylet képviselője szerint az egész ügy képtelenség: az óriáspandánál is ritkább faj kitelepítése szembemegy az érvényben lévő fajmegőrzési tervvel – írja az Index.hu.

Olvasd el a teljes sztorit

előző »