Think Outside The Box

Transindex rovatok


Hónap: January, 2015

Elkészült a Kolozs megyei Szentiváni rét kezelési terve, közvitára várják az érintetteket

afismic

A Kolozs Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság és az Apáthy István Egyesület közvitára hívja az érintetteket a Szentiváni rét (ROSCI0356) Kolozs megyei védett terület kezelési tervével kapcsolatban február 6-án, pénteken 10.00 órától a kolozsvári Napoca hotel Fórum termébe.

Olvasd el a teljes sztorit

Bözsike és a villanyóra-szerelés: “már az is forradalmi tettnek számít, ha valaki kérdéseket tesz fel”

P1470347

Az Electrica lecseréli a villanyórákat. Hogy erre miért most volt szükség, azt nem részletezik, de állítólag mindenkinek jobb lesz. Ezzel a témával eddig nem foglalkoztam, mert ezeregy más dolgom volt, de itt az ideje ezzel is foglalkozni.

Olvasd el a teljes sztorit

Kutatói együttműködés indult a magyarországi farkasok védelmében

Megkezdődött a WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság farkasok védelmét szolgáló kutatói együttműködése, a magyarországi természetvédelem két kulcsszereplőjének megállapodása a háborítatlan erdei élőhelyek kialakításának fontosságára és az illegális farkaskilövések elleni harcra hívja fel a figyelmet – közölte a nemzeti park igazgatósága az MTI-vel.

Olvasd el a teljes sztorit

15 éve történt a tiszai ciánkatasztrófa

hattyuk
Hattyúk a Tisza egyik holtágában Tiszadada közelében. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Idén lesz 15 éve, hogy az Aurul ausztrál-román tulajdonú bányavállalat egyik tározójának átszakadását követően több mint 100 ezer köbméternyi ciánnal szennyezett zagy jutott a természetes vízrendszerbe, köztük a Tiszába.

Olvasd el a teljes sztorit

Az amerikai szenátus is megszavazta a Keystone XL olajvezeték megépítését

alberta1

Dacolva a kilátásba helyezett elnöki vétóval, csütörtökön az amerikai szenátus is megszavazta a Keystone XL kőolajvezeték északi szakaszának megépítését.

Olvasd el a teljes sztorit

Állatkínzó pszichopaták kutattak állami pénzen Amerikában

Botrány robbant ki a nebraskai Szövetségi Húsállatkutató Központban (US Meat Animal Research Center), miután kiderült: éveken, évtizedeken keresztül brutális állatkísérleteket végeztek itt. A New York Times hosszas cikkben számolt be a vérfagyasztó részletekről – írja a 444.

Olvasd el a teljes sztorit

Olaj és háború: kutatók szerint az összeesküvés-elméletek igazak lehetnek

Kutatók bizonyítékot találtak arra a régóta keringő összeesküvés-elméletre, miszerint a háborúkba gyakran a nyersanyagért szállnak be az országok, írja a Phys.org.

Olvasd el a teljes sztorit

Fur the people: a TOTB oknyomozása a szőrmekereskedelemről

blana-main1
Illusztráció:Ionuţ Dulămiţă

A prémből és a valódi bőrből készült luxustermékek elkészítéséhez számtalan állatot kínoznak és ölnek meg. Miért költenek az emberek olyan termékekre, amelyre igazából nincs is szükségük, és amelyek gyártásának hátterében mindennaposak a kegyetlen, állatkínzó praktikák? A “civilizált Európa” országain végigutazva, egy pénzről, marketingről, emberekről és állatokról szóló történet körvonalazódik. A fogyasztók igazi bőr iránti fetisizmusából az állatfarmok és a luxus-divatházak nyernek. Az iparág nyersanyagtermelői országról országra vándorolnak, amint valahonnan a törvények szigorítása miatt kiszorulnak, olyan helyet keresnek, ahol a törvénykezés megengedőbb: mint amilyen Románia. “A történet végére azt is megértettük, nemcsak a gazdagok járulnak hozzá ennek az iparnak a fenntartásához, hanem mi mindannyian” – Laura Ştefănuţ riportja.

Olvasd el a teljes sztorit

Fotók a bukaresti vadonból: a metropoliszban élő állatok élete télen

768A0196-Edit
Erdei fülesbagoly

Cristian Vasile fotós egy új projektje azt célozza, hogy bemutassa: Bukarestben is, ahol nem gondolnánk, rengeteg faj él többnyire rejtőzködve az emberek elől, de türelemmel, kitartással lencsevégre kaphatók.

Olvasd el a teljes sztorit

Óriás, földalatti biciklisparkká alakítottak egy bányát

stire-28-ian-mina-1

Kentucky egy régi bányájában biciklisparadicsom nyílt: a Louisville Mega Cavern.

Olvasd el a teljes sztorit

előző »