Think Outside The Box

Transindex rovatok


Kategória: «A Tusnádról»

Kerékpárverseny gyerekeknek Csíkszeredában: az országos Junior-kupa első fordulója

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fotó: www.federatiadeciclism.ro

Szombaton, április 26-án 10 és 14 óra között Csíkszereda központjában rendezi a Román Kerékpáros Szövetség és az Intersport SE az országos Junior-kupa első fordulóját. A nyílt versenyt 5 és 18 év közötti, leigazolt és amatőr sportolók számára írták ki.

Olvasd el a teljes sztorit

Nagy Olt-takarítási akció Hargita megyében

A Föld napja alkalmából a Tusnád Ásványvíz Rt., a Hargita Megyei Vízügyi Hatóság, az Eco–Csík és az Ave Huron kft. április 19-én takarítási akciót szervez az Olt folyó Hargita megyei vízgyűjtő medencéjében. Az akció célja a kézzelfogható eredményen túl a figyelemfelkeltés és a környezettudatos életmódra való nevelés.

A szervezők az akcióba be szeretnék vonni a következő települések önkormányzatait, iskoláit és ifjúsági szervezeteit: Olvasd el a teljes sztorit

Matjia Kvasina, a Tusnad Cycling Team versenyzője nyerte a 2012-es Román Kerékpáros Körversenyt

A csíkszeredai Tusnad Cycling Team, Románia egyetlen kontinentális kerékpáros csapatának horvat versenyzője, Matjia Kvasina nyerte szombaton a 2012-es Román Kerékpáros Körversenyt.

A csíkszeredai csapat versenyzője már az ötödik szakasztól megszerezte, és a verseny végéig megtartotta az egyéni összetettben legjobbnak járó sárga trikót, pénteken pedig a második helyen végzett a legnehezebbnek számító Király Szakaszon, amely 2094 m-en zajlott, a Papusa csúcson.

A csapatversenyben a Tusnad Cycling Team harmadik helyen vegzett az ukrán válogatott csapat es a szintén ukrán ISD-Lampre csapata után. A szombati utolsó futamot a görög Ioannis Tamuridis (SP Tablewere) nyerte, akit a Tusnad Cycling Team magyar versenyzője, Lovassy Krisztián követett, harmadikként pedig Mihai Edi Grosu, a román válogatott tagja futott be. Olvasd el a teljes sztorit

Hivatalosan is bemutatták Románia egyetlen kontinentális kerékpárcsapatát

Hivatalosan is bemutatták Románia egyetlen kontinentális kerékpárcsapatát, a Continental Tusnad Cycling Team 2012-t. A bemutatóra szerdán este került sor Csíkszeredában, a Hargita Vendégváróban, a helyi hatóságok és a Román Kerékpárszövetség képviselői, valamint a támogatók és számos szurkoló jelenlétében.

A bemutatón ismertették a csapat és a háromszoros világbajnok Novák Eduárd csapatkapitány 2011-es eredményeit A sportolók, mindenik kategóriából, egyenként mutatkoztak be a szurkolók előtt és beszéltek a munkájukról a csapatban valamint a 2012-es versenyszezon célkitűzéseiről.

A Török Attila által menedzselt felnőtt profi csapat idén 11 tagot számlál, élén a 36 éves Novák Carol Eduárddal, többszörös mozgássérült kerékpár-világbajnokkal és paralimpiai ezüstérmessel. A felnőtt csapat tagjai 2012-ben: a litván Bernatonis Marius, a moldáviai Braico Alexander és Sergiu Cioban, a bolgár Evgeni Gerganov, a szlovén Marcel Ternovsek, Lovassy Krisztián Magyarországról, valamint Csicsáky Tamás, Lázár Nándor Csaba, Lukács Arnold és Sebestyén Szabolcs Romániából. Új versenyzők a csapatban a Bernatonis Marius és Lovassy Krisztián, valamint két szezon után visszatértek a csapatba Evgeni Gerganov és Csicsáky Tamas. Olvasd el a teljes sztorit

Saját versenyzők nevelésére fekteti a hangsúlyt a jövőben a Tusnád Cycling Team

Balról: Novák Károly, Novák Eduárd, Török Attila

Románia egyetlen kontinentális biciklis csapata, a Tusnad Cycling Team a 2011-es eredményekről, valamint a 2012-es tervekről tartott sajtótájékoztatót november 10-én. A világbajnok Novák Károly Eduárd, a csapat menedzsere, Török Attila, és a csapat edzője, Novák Károly ismertették a csapat helyzetét, valamint elképzeléseiket a jövőre nézve.

„2011-ben egyre több saját nevelésű fiatalt tudunk beépíteni a csapatba, akik nagyon nagy segítséget nyújtottak a külföldi kerékpárosoknak az egész szezonban. Azt lehet mondani, hogy megalakulásunk óta az idei volt a legösszetartóbb csapat, nagyjából hasonló korosztály, nagy bizonyítási vágy volt mindenkiben” – mondta el Török Attila. Olvasd el a teljes sztorit

Tusnád Ásványvíz Székely Szupermaraton

A Csíkszeredai Városnapok keretében idén is megszervezésre kerül a nagy népszerűségnek örvendő Tusnád Ásványvíz Székely Szupermaraton. Az augusztus 8-án, vasárnap 9.00 órakor a Szabadság térről rajtoló versenyre a futósport szerelmesei egyéni és váltó próbákba nevezhetnek be.

Egyéniben női és férfi korosztály részére egyaránt hirdetnek versenyt, váltóban pedig a női és férfi váltók mellett vegyes összetételű, 4 tagból álló csapatok is benevezhetnek. A váltó esetében a korcsoportokat a versenyzők életkorának összeadásával alakítják ki, melyhez hozzáadódik a csapat átlagéletkora. Augusztus 7-ig lehet jelentkezni. Olvasd el a teljes sztorit

A Tusnad Cycling Team új weboldala

Új, vonzóbb formában jelentkezik a Tusnad Cycling Team weboldala. A kolozsvári Chrysopeea Branding&Design tervezte komplex és könnyen kezelhető oldal naprakész információkkal, fotó, videó, blog és fórum rovatokkal jelentkezik, és hamarosan magyar és angol nyelven is olvasható lesz.

Mondd el véleményedet a www.tusnadcyclingteam.com oldal fórum rovatában.

A 2007-ben alakult Tusnad Cycling Team az egyetlen kontinentális csapat Romániában. Alapítója Novák Eduárd, kerékpár-világbajnok és paralimpiai második helyezett. A csapat legjobb eredményei: 2010-ben második helyezett a csapatok között a Románia Körversenyen, első helyezett a 2009-es Székelyföld Kerékpáros Körversenyen, első hely és a Román Kerékpáros Szövetség junior-kupája 2008-ban. A csapat fő támogatója az Apemin Tusnad SA.

A Tusnad Cycling Team indul a Román Kerékpáros Körversenyen

A csíkszeredai Tusnad Cycling Team is részt vesz a 47. Román Kerékpáros Körversenyen, amely szombaton, június 5-én rajtol Déváról, és június 12-én zárul Konstancán.

Olvasd el a teljes sztorit

Székelyföld Kerékpáros Körversenye 2010

Július 11-25. között negyedik alkalommal szervezik meg Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, amely Románia egyik legrangosabb kerékpáros versenye a Román Körverseny mellett. A versenyt Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a Hargita Megyei Sportigazgatóság szervezi, a Hargita és Kovászna Megyei Tanáccsal, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Gyergyószentmiklós polgármesteri hivatalaival, valamint a Tusnád Ásványvíz RT-vel karöltve, aki egyben a verseny főszponzora is.

Olvasd el a teljes sztorit

Tusnád Zöld Napok 2010. április 22-24.

Jelentkezz önkéntesnek a Föld Napja alkalmából szervezett Olt-takarításra! Az akciót a folyó Csíkszereda és Tusnádfürdő közötti szakaszán szervezik, részt vesznek az Olt-menti települések polgármesteri hivatalai, iskolái és ifjúsági szervezetei is.

Tusnád PR

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – így hangzik a Föld Napja mozgalom egyik jelmondata. Az első Föld Napján, 1970. április 22-én, megszületett az a felismerés, hogy a világ környezetvédőinek össze kell fogniuk bolygónk egészsége érdekében. Több mint harminc év távlatában, a mozgalom már világméretűvé vált és egyre többen gondolják úgy, hogy a Föld veszélyeztetettsége elleni küzdelem nem csupán a környezetvédők feladata: mindenkinek tennie kell környezete megóvásáért. Olvasd el a teljes sztorit

előző »