Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.9.2011

250 ezer önkéntes és majdnem 400 ezer zsák szemét a Let’s Do It, Romanián

Az első, hivatalosan közölt eredmények szerint biztosan meghaladta a 250 ezret az országos szemétszedő akcióban résztvevő önkéntesek száma. A Let’s Do It, Romania második kiadása a legnagyobb tömegeket megmozgató önkéntesprogramnak bizonyult.

A megyei ideiglenes összesítések alapján Máramaros bizonyult a legaktívabbnak 28 ezer önkéntessel. A második helyen Brassó áll 16500, a harmadikon pedig Prahova 13000 résztvevővel. Dobogóközeli helyen “végzett” még Arges és Botosani megye is, 12 ezer, illetve 10 200 önkéntest sikerült megmozgatniuk. Regionális szinten az északkeleti régióban volt a legmagasabb a részvétel: 65 ezer személy takarította önként a folyókat, erdőket, mezőket.

Ami az összegyűjtött szemetet illeti, a jelenlegi becslések szerint 390 ezer zsák gyűlt össze. A végleges számokat azonban csak azután tudhatjuk meg, amikor az utak szélén lerakott zsákokat is összegyűjtik.

Tavaly 192-200 ezer önkéntes vett részt a Let’s Do It, Romanián, és 550 ezer zsák szemetet szedtek összesen. A megyék “harca” is másképpen alakult, akkor Kolozs megyében gyűlt össze a legtöbb hulladék, az önkéntesek száma pedig Brassó megyében volt a legmagasabb.

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!