Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.6.2011

A rák elleni harc szimbóluma lett egy vágóhídtól megmenekült ökör

Két hónappal ezelőtt Manequim még tagja volt annak az ökörcsordának, amelyet éppen egy Sao Paolo-i vágóhídra szállítottak – ma pedig híresség, és a rák elleni harc egyik jelképe. Május végén az állatokat szállító autó felborult, Manequimnek pedig sikerült lemenekülnie az autópályáról, és egy ruhaboltban kötött ki, innen kapta a nevét is.

Brazíliában évente több millió szarvasmarha születik rögtön arra ítélve, hogy hamburgerként végezze. Manequim ettől menekült meg, amikor a sofőr és több állat életét követelő baleset bekövetkezett. Az ökör a baleset helyszínétől mintegy három kilométerre levő kisvárosban rohant bele egy boltba, és majdnem egy órán keresztül álldogált a kirakatbábuk között – nevét is innen kapta.

Amikor az önkéntesek el akarták fogni, az ökör kiugrott a kirakatüvegen keresztül. Végül sikerült annyira lecsillapítani, hogy feltereljék egy kamionra. Mostanra Manequim Brazília legnagyobb szarvasmarha-sztárja lett, akit nyilván nem lehetett már visszavinni a vágóhídra, miután az emberek megkedvelték a történtek után. Ezért árverésre bocsátották, és az ökörért felajánlott összeggel egy közeli rákos betegeket gyógyító kórházat támogatták.

Manequim körülbelül 10 ezer dollárért kelt el, a vásárlója pedig azt nyilatkozta, esze ágában sincs vágóhídra küldeni; ehelyett farmján élheti le majd az életét, nemzeti hírességként.

Forrás: TreeHugger

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Bert
    Közzétéve: 1.7.2011, 10:32 am

    Vannak meg rendes emberek

Szólj hozzá!