Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 6.4.2011

Harmadszor is megbírságolták idén az Azomureşt

Fotó: Bakk-Dávid Tímea

50 ezer lejes bírságot rótt ki a Maros megyei Környezetvédelmi Őrség az Azomureş vegyipari vállalatra, amiért a két hete tartó mérések során a levegőben mért ammóniatartalom húsz alkalommal meghaladta a félórás periódusokban megengedett 0,300 milligramm/köbméter értéket, kétszer pedig a napi engedélyezett átlagot, a 0,100 milligramm/köbméteres határt is túllépték.

Az ellenőrzések során az Őrség megállapította, hogy a kombinát nem tartotta be a hatályban lévő rendelkezéseket, és nem igazította a környezeti és időjárási viszonyokhoz a tevékenységét és a szennyezés mértékét – nyilatkozta a TOTB-nek a Környezetvédelmi Őrség felügyelője.

Ez a bírság az idén már a harmadik, amelyet az Azomureşre kirónak a megengedett határértékek túllépése miatt. A mostani mérés abban különbözik a többitől, hogy ezt a nemrégiben működésbe helyezett mozgó állomással mérték a President szálló parkolójából. Ugyanakkor a vegyipari kombinát párhuzamosan saját méréseket végzett, amelyeket egybevethettek a Környezetvédelmi Ügynökség adataival – tudtuk még meg a felügyelőségtől.

A kombinát szintén nemrégiben szerezte be a saját műszerét, és egyéb, környezetvédelmi beruházásokat is eszközöltek. A Környezetvédelmi Őrség szerint ez azt jelzi, hogy felelősségteljesen állnak hozzá a problémához, ettől függetlenül a bírságot ki kellett róniuk a mérési adatok alapján. A további következmények és intézkedések nem tartoznak a határkörükbe – tették hozzá.

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!