Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.1.2011

III. Kutyaszánhúzó verseny Tusnádfürdőn

A tavalyi sikeres rendezvényt követően, idén is megszervezésre kerül a kutyaszánhúzó verseny Tusnádfürdőn, a Csomád-hegység tájain. A verseny időpontja: 2011. január 29–30.

A tavaly nagy érdeklődésnek örvendő rendezvény idei célja nemcsak az egészségesebb és aktívabb életmódra való ösztönzés, hanem a figyelem felkeltése a kutyaszánozás környezetkímélő hatására is. A versenyzők – a fogatokat alkotó kutyák számának függvényében – 4, 8 és 12 km-es pályán indulhatnak.

Rendezvényprogram:
• 2011. január 28-án 18.00 és 21.00 óra között a versenyzők benevezése és az indulásra vonatkozó sorshúzás Tusndádfürdőn, a Csomád Panzióban
• 2011. január 29-én 10:00 órától hivatalos megnyitó, majd első futam a tusnádfürdői sípályánál berendezett Start-tól. Minden versenyző saját felelősségre áll rajthoz.
• 2011. január 30-án 10:00 órától második futam a tusnádfürdői sípályánál berendezett Start-nál. 15:00 órától díjátadási ünnepség.

A rendezvény szervezője a tusnádfürdői Green Zone Egyesület és a gyergyóremetei For Fun Egyesület. Partnerek: Extreme Sport Klub, AKTIVITY Egyesület, ACCENT GeoÖkológiai Szervezet, Tusnádfürdő Város Önkormányzata. Bővebb információk a www.kutyaszan.green-zone.ro internetes oldalon találhatók, vagy érdeklődni lehet a 0746-150845 telefonszámon (Butyka Loránd).

A rendezvényt a Green Zone Egyesület Youth 4 nature – fiatalok a klimatikus változások ellen című pályázatának keretében szervezzük. A pályázat célja felhívni a figyelmet a klímaváltozás hatásaira, illetve a környezetbarát, környezetkímélő technológiák és szórakozási lehetőségek népszerűsítése.

Az ENSZ Globális Környezetvédelmi Alapjának Kisprojekt Programja által finanszírozott pályázatában a Green Zone Egyesület mellett partnerek az ACCENT GeoÖkológiai Szervezet és az Aktivity Egyesület, valamint Tusnádfürdő Város Önkormányzata.

Sajtóközlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!