Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.11.2010

Könyvet könyvért, ruhát ruháért: a Zöld Nap cserebere vására Kézdin

2010. november 27-én, szombaton 10 órától negyedszerre is Ruhámat a ruhádért akciót szervez a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület és a helyi sportiroda a sportcsarnokban. Ezúttal azonban nemcsak a megunt, kihízott vagy szekrényben porosodó, soha föl nem vett holmitól lehet megszabadulni, hanem a dupla példányú könyvektől is.

A ruhák és könyvek cseréjét praktikusan és egyszerűen alakítják ki: a hozott ruhákat/könyveket érkezéskor átnézik és értékelik, majd ez alapján a vásárlók egy Zöld Napos érmét kapnak a kezükbe. Végigturkálják a börze kínálatát, aztán a kiválasztott darabokkal a „kasszához” állnak: az érmék leadásával annyi cuccot/könyvet vihetnek, amennyit hoztak. Azok a személyek, akik nem szeretnének cserélni, elhozhatják használt ruháikat, játékaikat, könyveiket, és felajánlhatják a rászorulók számára.

Ezeket a csomagokat a Zöld Nap Egyesület csapata továbbítani fogja a nehéz körülmények között élőknek. A könyvadományok pedig Grácba kerülnek. A Zöld Nap Egyesület október végétől gyűjti a könyveket a gráci magyarok számára. A gyűjtés december végéig tart. Bővebb infó az akcióról a zoldnapegyesulet@gmail.com címen vagy a 0766.611066 telefonszámon kapható.

Grác, vagy osztrák nevén Graz, egyetemi városként régóta fogad magyarokat. Az 1956-os események után ide települők leszármazottai, unokái, és a később kitelepültek körében is fontos a magyar nyelv és kultúra megőrzése. Ennek legfontosabb letéteményese a gyerekek oktatása mellett egy magyar nyelvű könyvtár létrejötte. 2010 tavaszán létrejött a Gráci Magyar Gyermek és Ifjúsági Könyvgyűjtemény, amely egyelőre kétszáz kötettel rendelkezik. A Könyvgyűjtemény célja a kortárs magyar gyermek és ifjúsági irodalom megszerettetése, eljuttatása a Grác és környékén élő gyerekekhez, a kétnyelvűségük erősítése mellett a magyar irodalmi kultúrkincs megismertetése.

Bővebb információk a Zöld Nap honlapján.

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!