Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 6.9.2010

3,8 tonna a szelektív hulladékgyűjtés eredménye a Félszigeten

3,8 tonna újrahasznosítható csomagolóanyagot gyűjtöttek a résztvevők Románia legnagyobb fesztiválján, a Félszigeten 2010. augusztus 26-29. között. 744 kg papírt és kartont, 3044 kg műanyagot és 67 kg fémet (alumínium dobozok) vittek a fesztiválozók a rendezvény területén található Zöld PONT-hoz, ahol a Félsziget zöld partnere, az Eco Rom Ambalaje számos ajándékkal – pólókkal, sörrel, üdítőkkel és gulyással – várta a legszorgalmasabb és legzöldebb félszigetezőket.

“Naponta több tucatnyi fiatal jött a Zöld Ponthoz, hogy megválaszolja a nap zöld kérdését. Jól éreztük magunkat, és közben gyűjtöttünk is. A leadott hulladékmennyiség nőtt a tavalyi évhez képest – közel háromszor annyi papírhulladékot és négyszer annyi műanyagot gyűjtöttünk be idén” – nyilatkozta Lorita Constantinescu, az Eco-Rom Ambalaje PR és kommunikációs igazgatója.

“Akárcsak a korábbi években, a Félsziget Fesztivál idén is a környezet megóvása jegyében zajlott, azáltal, hogy rávezettük a fiatalokat a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. A Nagy Szelektív Hulladékgyűjtés eredménye – vagyis a 3,8 tonnányi hulladék, amelyet a fesztiválozók gyűjtöttek össze, azt mutatja, hogy a Félsziget egy igazi zöld fesztivál” – hangsúlyozta Bodor László fesztiváligazgató.

Az Eco-Rom Ambalaje a Sziget Management, a Professional Recycle Marosvásárhely és a Salubriserv támogatásával 38 darab 1,1 köbméteres és egy 40 köbméteres konténert biztosított műanyag-, fém- és papírhulladék gyűjtésére a fesztiválozóknak.

A Zöld Pontot meglátogatta Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter is, aki megdicsérte a Félsziget kezdeményezését, és a versenybe is beszállt egy költeménnyel, amely tartalmazta a gyűjtés, szelektív, csomagolás szavakat – mert ez volt a zöld teszt aznapi feladványa.

Az Eco-Rom Ambalaje partnerei támogatásával eddig több mint 6000, szelektív hulladékgyűjtésre használt konténert biztosított a lakosság számára, ezeket több mint 3,5 millió személy használja az ország 80 településén.

(Sajtóközlemény)

Címkék: , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: kuka
    Közzétéve: 6.9.2010, 1:39 pm

    Kicsit vicces, mikor valaki, pl. egy fesztivál büszke a saját többtonnás szeméttermelésére, még ha szortírozza is azt a végén. Minél többet szemetelünk, annál jobb lehet a szelektív hulladékgyűjtés eredménye a végén… ugye?

Szólj hozzá!