Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.8.2010

Borbély: az idei Félsziget tisztább a korábbiaknál

A környezetvédelmi miniszter több mint egy méter műanyagpohárral érkezett pénteken az EcoRom sátrához, ahol a fesztivál teljes időtartama alatt jutalmazzák a szelektív gyűjtőket. Az összegyűjtött poharak hosszának függvényében sört, karkötőt, pólót és egyéb meglepetéseket lehet nyerni; ugyanakkor minden nap külön feladatot írnak ki, amellyel szintén játszani lehet.

Borbély László elmondta, a minisztérium támogatja az EcoRom kezdeményezését, az eredmény pedig szemmel látható: idén sokkal kevesebb szemét hever a földön, mint az előző években. Marosvásárhelyen a szelektív kukák kihelyezése óta több mint tíz tonna szemetet gyűjtöttek szelektíven.

A miniszter igyekezett belekapcsolódni a fesztivál szemetes programjába is, és teljesítette a napi feladatot: egy román és egy magyar négysoros verset hozott, amelyeknek tartalmazniuk kellett az újrahasznosítás, gyűjtés és csomagolás szavakat. A román versben az újrahasznosítás a politikusokra is vonatkozott, és elmondása szerint a magyarból csak a rím miatt maradt ki ez az utalás. A verseket még nem tervezi kiadni, előtte Markó Bélával kell konzultálnia, mivel a politikumból neki van a legtöbb köze az irodalomhoz.

Az akció alatt tegnap délutánig karkötőből és frizbiből osztottak ki a legtöbbet, ugyanis ezek jártak a legkönnyebben teljesíthető feladatokért. Az értékesebb ajándékok közül a póló fogyott a legjobban, sok fesztiválozónak sikerült összegyűjteni másfél méter söröspoharat, amelyet feliratozott, halálfejes pólóra lehetett váltani.

Fotók: Sebők Botond

Címkék: , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: 3,8 tonna a szelektív hulladékgyűjtés eredménye a Félszigeten » Think Outside The Box
    Közzétéve: 6.9.2010, 8:40 am

    […] Zöld Pontot meglátogatta Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter is, aki megdicsérte a Félsziget kezdeményezését, és a versenybe is beszállt egy költeménnyel, […]

Szólj hozzá!