Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 31.8.2015

Tekerj egy jó célért: játszóteret adtak át Kézdin

Fotó: Tofán Levente

Fotó: Tofán Levente

Újabb játszóteret adtak át Kézdivásárhelyen. A Tekerj egy jó célért akció keretében összegyűjtött pénzből a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Kézdivásárhelyi Önkormányzat és a Zöld Nap egyesület együttműködése révén megvalósult játszóteret augusztus 29-én adták át a Sportcsarnok mellett.

Bokor Tibor polgármester örömét fejezte ki, hogy a nemrég még elhanyagolt állapotban levő területet az önkormányzatnak civil szervezetekkel és vállalkozókkal együttműködve sikerült újjá varázsolnia. „Nemcsak, hogy megváltozott a városkép, hanem nap mint nap több százan látogatnak ki ide, a gyerekektől egészen a nyugdíjas korosztályig” – emelte ki az elöljáró.

Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány elnöke szintén az önkormányzat, a civil szféra és a cégek együttműködésének fontosságát hangsúlyozta. Úgy értékelte, hogy a megvalósítás azt bizonyítja, hogy értelme van a Közösség kártya használatának, hiszen a Tekerj egy jó célért akció megvalósításának költségét teljes egészében a Közösségi kártya alapból fedezték. A beruházás teljes költsége 14 000 lej.

Az idei kézdivásárhelyi Tekerj akciót felkarolták a New Fasion és Zarah Moden, illetve a Secuiana nadrággyárak, amelyek a rendezvényen tekerőként résztvevők zömét mozgósították alkalmazottjaik és azok családtagjai körében, de képviselte magát a Nexxon és Senso Kft, illetve az IKE Egyesület is. A 600-nál több tekerő a rendezvény ideje alatt délután 5 és este fél kilenc között 1978 kört tett meg összesen, azaz 8042 kilométert tekert. A június 5-i kézdivásárhelyi Tekerj akció országos szinten rekordot döntött a résztvevők számát tekintve – áll az alapítvány honlapján.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!