Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.6.2015

A Lego búcsút akar inteni a műanyagnak

Forrás: Lego.com

Forrás: Lego.com

Egész konkrétan: iszonyú sok pénz feccölnek egy kutatóközpontba, ahol a világ száz majdnem legokosabb embere azon dolgozik, hogy mivel tudnák pótolni a Lego-kockák anyagát.

Ujjong az öko-optimista online közösség az Upworthy-től a MindBodyGreenig: a LEGO bejelentette, megalapítja a LEGO Fenntartható Anyagok Központot, ahová több mint száz kutatót vesz föl azzal a céllal, hogy 2030-ig a jelenleg használt anyagok zöld alternatíváit kifejlesszék és alkalmazzák. A cég egymilliárd dán koronát (134 millió eurót) fektet be annak érdekében, hogy új, környezetbarát anyagokból készülhessenek a játékok és a csomagolóanyagok egyaránt.

Hatalmas lépés ez a Lego-nak, bár máris tettünk azért, hogy lecsökkentsük széndioxid-lábnyomunkat, csökkentettük a csomagolások méretét, befektettünk egy szélerőműbe – nyilatkozta Jørgen Vig Knudstorp, a LEGO Group vezérigazgatója.

A kutatóközpont a dániai Billundban lesz, 2016-ban nyílik meg. A Lego tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen úgy kommentálta a tervezett fejlesztést, mint ami nagyapja, a Lego-t alapító Ole Kirk Kristiansen mottója szellemében született: “Csak a legeslegjobb az elég jó”.

2014-ben több mint 60 milliárd Lego-elemet gyártottak le. Ezért is nagyon fontos, hogy környezetbarát anyagokat vezessenek be a gyártási folyamatokba; ennek érdekében a Lego a WWF-fel is partnerséget kötött még 2013 Climate Savers néven, és most idén tavasszal egy másik partnerségben is megegyeztek a fenntarthatóság és környezetre gyakorolt hatás vizsgálatára.

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!