Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.6.2015

Hogyan csökkent az éhezés Bangladesben? A helyi termelők támogatása a kulcs

Banglades, Etiópia és Nepál kormányai egy ENSZ-jelentés szerint eredményesen csökkentették az éhezést azáltal, hogy a lakosokat arra bátorították, helyben termeljék meg az élelmiszert, ugyanakkor ösztönözték a nők részvételét a gazdaságban, valamint a lányok oktatását.

Közel 800 millió ember minden nap éhesen fekszik le, eközben a világban megtermelt élelem egyharmada kárba vész, a szemétre kerül. Az ENSZ jelentése jó példaként Bangladest hozza fel, amelynek 50%-kal sikerült csökkentenie az éhezők arányát 2000-hez képest, amikor krónikus éhínség pusztított az országban. A kormány támogatta a rizs helyi termesztését, a kis gazdaságok gépesítését, az öntözőberendezések felszerelését, ugyanakkor az esélyegyenlőség érdekében is lépéseket tett: olyan programokat indítottak, amelyek ösztönzik a nők bevonását a gazdasági életbe és az oktatásba. Ily módon elérték, hogy kis, önfenntartó közösségek jöjjenek létre, és az éhezés is nagyrészt megszűnt.

129 országból 72-nek sikerült jelentősen csökkentenie az éhezést, és a három igazi sikertörténet Banglades, Etiópia és Nepál – méltatták a szakértők a sikeres változást.

Forrás: True Activist via totb.ro

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!