Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 2.3.2015

Egész falvak költöznek el Indiában önként, hogy visszaadják az állatok élőhelyeit

india

Egy virágzó falu Indiában, amelyben több mint 200 földműves család lakott, egy hónapja lakatlan. Nem történt semmi baj, csak a lakosok úgy döntöttek, átadják a helyet az állatoknak, növényeknek. A Tadoba-Andhari Tigrisrezervátum területén fekvő Ramdegi lakói önként vállalták a költözést. És nincsenek egyedül Indiában ezzel.

A rezervátum most egyben van, a flóra és a fauna helyreállhat benne. A faluból való kivándorlás egy nagyobb projekt része, amely során az indiai kormány szeretné csökkenteni az emberek és természeti élővilágok közötti konfliktusokat. Amint a falusiak távoztak, rögtön szemmel láthatóvá vált a siker: négy héttel a kiüresedés után már szarvas-, antilop- és bölénycsordák jelentek meg a térségben.

A vegetáció is fejlődésnek indult, ott, ahol nemrég gabonaföldek, legelők voltak, most vadon burjánzik a növényzet. Még egy tigrist is felfedeztek a térségben, ez valószínűleg lehetséges vadászterületként figyelte meg a zónát. Most nyugodtan sétálhatott, régen elkergették, levadászták volna, mivel fenyegetést jelent a tehéncsordákra. Ramdegi nem az első falu Indiában, amelyet elköltöztettek, mert különböző élőhelyekre jelentett veszélyt. Az országban több mint száz falu lakossága döntött az önként elvonulás mellett, hogy a tigrisek élőhelyeit növeljék: idén pedig több tíz másik falu fogja ugyanezt tenni. költözésben a kormány segít ugyan, de a döntés a helyieket illeti meg.

via totb.ro

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!