Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 19.11.2014

22 ezer rabszolga él Romániában

europa

Rabszolgaként él az emberiség 0.5%-a, azaz mintegy 36 millió ember.

A Walk Free alapítvány globális rabszolgaindexe a rabszolgaság fogalmába a következő formákat is beleérti: kényszermunka, adósrabszolgaság, kényszerházasság, mindenfajta szexuális kihasználás, embercsempészet, gyerekek kihasználása. A legtöbben Ázsiában élnek teljes alávetettségben, 17.5 milliónyian, ebből mintegy 14.3 millió Indiában.

Románia közel húszmillió lakosából a becslések szerint több mint 22 ezren élnek rabszolgaként a jelentés szerint. Európában Magyarországon a 3. legrosszabb a helyzet, itt 36 ezer rabszolga él.

Az országokat rangsorolva a jelentés készítői figyelembe vették, milyen kormányzati programok léteznek a rabszolgaság felszámolására; a B besorolás például azt jelenti, korlátozottan léteznek az áldozatokat támogató programok, amelyek többnyire nemzetközi alapokból működnek, de az érvényben lévő törvények bizonyíthatóan egyes esetekben kriminalizálják az áldozatokat.

A BB besorolás azt jelzi, vannak rövid távú áldozatsegítő programok, de van esély arra, hogy az érvényben lévő törvények ebben az országban is kriminalizálják az áldozatokat.

Infographic: Nearly 36 Million People Live In Modern Slavery | Statista

You will find more statistics at Statista

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!