Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.9.2014

Palagáz: vita rizikókról és tanulságokról Bukarestben és Kolozsváron

palagaz

A palagáz-kitermeléssel kapcsolatos amerikai tapasztalatokról, rizikókról, spekulációkról és a Románia számára is levonható tanulságokról tartanak beszélgetést Bukarestben október 9-én, valamint Kolozsváron október 10-én.

Kolozsváron a Babes-Bolyai Tudományegyetem Európai Tanulmányok Karának székhelyén (Emmanuel de Martonne u. 1. sz.) 16 órakor kezdődő, angol nyelvű vitán részt vesz Deborah Rogers palagázszakértő (Energy Policy Forum), moderátor Victoria Stoiciu (Friedrich Ebert Alapítvány).

A Friedrich Ebert Alapítvány romániai szervezete idén ősztől indítja a Fenntartható Románia című programsorozatát, melynek keretében az első vitát Bukarestben szervezik meg palagáz témában, 17 órától (helyszín: Impact Hub, Halelor u. 5.). Partnerek: Active Watch, Mai Mult Verde, Mining Watch România, WWF, SAR, CRIES és a Mentsük meg Bukarestet Egyesület (Asociația Salvați Bucureștiul).

A Fenntartható Románia vitasorozat célja Románia és Európa jövőbeni – ökológiai értelemben fenntartható, társadalmilag befogadó, igazságos, alacsony széndioxid-kibocsátású és az ország számára legmegfelelőbb – fejlődésének alternatíváit feltárni.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!