Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.9.2014

Az erdő titkai: új tanösvény a kolozsvári Bükkben

_MG_0195

Új tanösvényt avatott szeptember elején a kolozsvári Bükk-Malomvölgy Natura 2000-es területen a Natura Transilvaniei (Erdély természete) Egyesület, partnerségben az Ecouri Verzi (Zöld visszhangok) Egyesülettel. “Az erdő titkai” című tematikus tanösvény 2,7 km hosszú. Bejárásakor 6 informatív pannót tekinthet meg a látogató az erdei ökoszisztémákról.

A tanösvény kezdőpontja a Szelicse (Sălicea) felé vezető útról érhető el, rögtön a házak után egy balra vezető útra kell térni, és egy fehér békát ábrázoló jelet kell követni – közölte a Natura 2000-es terület gondnokaként működő Natura Transilvaniei Egyesület. A végpont a Felekhez tartozó Mikestelep (Casele Micești) felé vezető úton található, néhány méterre a csillagászati megfigyelőállomástól. A térkép a tanösvényről ezen a linken tekinthető meg. A tanösvény bejárása mintegy 3 órás sétát vesz igénybe.

A tanösvény az “Omul, prieten al naturii” (Az ember a természet barátja) című, a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia által a zöldövezet-program keretében finanszírozott pályázat részeként készült el.

A projekt célja a kolozsvári Bükk-Malomvölgy és a Hideg-Szamos Natura 2000-es területek népszerűsítése, elfogadtatása és megismertetése az érintett települések lakóival és a turistákkal. A pályázók a projekt futamideje alatt a tervek szerint legkvesebb 50 gyereket és 30 felnőttet vonnak be a helyi közösségekből a védett területek védelmét célzó tevékenységekbe, ugyanakkor 5 hónapon keresztül a két területről ismeretterjesztő alőadásokat tartanak Kolozsvár és a környékbeli települések több iskolájában.

_MG_0178

_MG_0210

_MG_0254

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!