Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 17.9.2014

Kerékpáros felvonulás lesz Kézdin: a mi utcánk, a mi jövőnk!

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ és Kézdivásárhely polgármesteri hivatalának sportirodája az idei évben is megszervezi a Critical Mass kerékpáros demonstrációt szeptember 18-án.

Idén a mikrokörnyezetre hívják fel a figyelmet, hiszen “a Mi utcánk a Mi környezetünk, a Mi levegőnk, a Mi egészségünk, a Mi jövőnk múlik a saját döntéseinken, közlekedési szokásaink megváltoztatásán. Ne felejtsük el azt a tényt sem, hogy egy jó autó 15-20 évig “szolgál”, a jó egészségünk akár 100 évig is” – áll felhívásukban.

Gyülekező 17 órakor a Sportcsarnok előtti téren. Regisztrálj be a rendezvény előtt egy fél órával a helyszínen, és értékes ajándékokat nyerhetsz!

A 16 éve létező európai autómentes nap célja, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

Azért, hogy ez a felvonulás valóban a városi kerékpározás érdekeit szolgálja, és mindenki számára kellemes emlék maradjon, mindenkit arra kérnek, fogadja meg az alábbi tanácsokat:

* A felvonuláson kerüld a fokozottan balesetveszélyes helyzeteket. Ne most mutasd meg, milyen nyaktörő mutatványokat tudsz a bringáddal!
* Az úttest jobb oldali sávjában haladj, a felezővonalat pedig semmi esetre se lépd át!
* A felvonulás alatt soha ne menj fel a járdára, fűre! Amúgy sem szabad.
* Ne menj túl közel az előtted haladó bringáshoz, de lehetőség szerint ne legyen köztetek egy autóhossznál nagyobb távolság. A menet átlagsebessége kb. 12 km/h lesz.
* Ha megállni kényszerülsz, azt mindenképp az út szélén tedd! Bármikor kiszállhatsz.
* A zebráknál számíts az eléd lépő vakmerő gyalogosokra!
* Mindenben kövesd a biztosító rendőrök és szervezők kéréseit! Ne előzd meg a menet élén haladó szervezőket, és ne maradj le a záróemberek mögé.
* Autósokat, gyalogosokat nem molesztálunk, nem sértegetünk! Ha ilyen bringást látsz, kérünk, mindenképpen szólj rá! A kerékpározást népszerűsíteni jöttünk, nem ellenségeket gyűjteni.
* A felvonulás előtt és alatt ne fogyassz alkoholt! Piásan kerékpározni amúgy is tilos.
* A közlekedési szabályok betartásáról a felvonulás után se feledkezz meg.

Forrás: zoldnap.info

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!