Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 16.7.2014

Rekordméretű “flakonhíd” fogja átívelni a Begát Temesváron

ecostuff4

A világ legnagyobb pillepalack-hídját fogják felállítani szombaton Temesváron, és ezzel természetesen bejutnak majd a rekordok könyvébe. A projekt a cu.podu nevet viseli, és a helyieket bevonva létesült meg.

A kezdeményezők persze nem csupán a rekordért kezdeményeznek, hanem ezzel is fel akarják hívni a figyelmet a hatalmas mennyiségű műanyagra, amelyek a hazai és a világ vizeibe kerültek.

Mindeddig több tízezer palackot gyűjtöttek össze a lakosok, de még mindig várják a segítséget a lakosoktól a Nyugati Egyetem mellé vihetik az összegyűjtött „építőanyagot”. Itt folyamatosan töltik a tartósodronyként funkcionáló zsákokat. A tervek szerint ezen a hétvégén adták volna át a hídat, azonban a várható zord időjárás miatt inkább a következő hétvégére teszik át a szervezők. Sem a napot, sem az órát nem tudjátok. De majd bejelentik.

ecostuff

ecostuff2

ecostuff3
A kezdeményezést az EcoStuff szervezet hívta életre, elmondásaik szerint már több mint százezer különböző méretű pillepalackot dolgoztak fel, és nem egyszerűen csak egy átkelő lesz a Begán, hanem úgy lesz kialakítva, hogy a közepén legyen annyi tér, amennyin együttesek játszhatnak, társulatok léphetnek fel. A projektet itt lehet követni.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!