Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 12.5.2014

Hulladékból házat: egy napos earthship-konferencia lesz Váradon

Systems Photos

Az Earthship Biotecture (USA) és a Terranavis egyesület szervezésében Michael Reynolds amerikai építész tart egynapos konferenciát május 17-én a Nagyváradi Állami Egyetemen.

Az earthship („földhajó”) egy passzív ház, melynek ötlete Michael Reynolds fejéből pattant ki a 80-as években. Újrahasznosított hulladékok felhasználásaval épül, felhasználja a nap- és szélenergiát, újrahasznosítja a szennyvizet, gyűjti a csapadékot, zöldségeket termel.

Az earthship bioépítészete több mint harminc év fejlesztést tudhat maga mögött, a világ számos országában, éghajlatán épült már „földhajó” Reynolds közreműködésével, vagy „csináld magad” kalákában, az építész könyvei, videói alapján.

Akinek felkeltette az érdeklődését az earthshipek nyújtotta „ingyen” élet és szeretne találkozni, kérdéseket feltenni a kitalálónak a www.terranavis.org oldalon találja meg a jelentkezéshez szükséges linket, vagy a contact@terranavis címen érdeklődhet.

Forrás: közlemény

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!