Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 14.3.2014

Napelemrendszert lehet nyerni a WWF versenyén

Március utolsó szombatja a Föld Órája: a világszerte elterjedt önkéntes akció során a résztvevők otthonukban egy teljes órára lekapcsolják a villanyt, kihúzzák az elektromos berendezéseket, és a csatlakozó városok is sötétségbe borulnak. Több mint 7000 város csatlakozott a 2007-ben elindított kampányhoz, melynek célja felhívni a figyelmet az erőforrások végességére, a környezetvédelmi problémákra és a klímaváltozásra.

20 ezer eurós napelemrendszert és annak felszerelését lehet megnyerni a WWF Románia versenyén, amelyet az idei Föld Órája kampány keretében indítottak. A szervezet célja felhívni a közvélemény figyelmét a napenergiára mint tiszta energiaforrásra. A Föld Órája kapmány keretében két megmérettetést is szerveznek, ez a fenti magánszemélyeknek, egy másik pedig városoknak szól, amelyek a Föld Órája Főváros címért versenyeznek.

Romániában egy friss felmérés szerint tíz emberből hatan már hallottak a Föld Órájáról, és tízből négyen pedig meg is ünneplik azt. A magánszemélyeknek indított verseny célja bátorítani mindenkit arra, hogy csatlakozzanak és tegyenek valamit a fenntartható jövőért. A résztvevőknek ezen az oldalon 9-ből hat kérdésre helyesen kell válaszolniuk a napenergiával kapcsolatos kérdésekre, majd ki kell tölteniük március 20-áig egy kérdőívet, amelyet a WWF és a napelemforgalmazó cég képviselői értékelnek ki. Az eredmények kiértékelése március 20-26. között zajlik. A díjat 29-én adják át, a napelemet októberig szerelik fel a nyertessel közösen megállapított időpont alapján.

A Föld Órája jó alkalom arra, hogy elhatározzuk, ezentúl szelektíven gyűjtjük a hulladékot, többet gyalogolunk, biciklizünk, rövidebbeket zuhanyozunk, és megváltoztatjuk a fogyasztási szokásainkat (hagyományos, ökologikus, környezetbarát módon gyártott termékeket vásárolunk) – áll a WWF közleményében. További információ a www.ora-pamantului.ro weboldalon.

Forrás: WWF

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!