Think Outside The Box

Transindex rovatok


Strandajánló | 1.7.2010

A kolozsvári Clujana Strand, avagy Sport Complex Transilvan

Ismersz egy különleges, kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó vagy csak egyszerűen szép és kellemes standot? Ha igen, írd meg nekünk június 15 és július 31 között, és nyerj kétszemélyes hétvégét Tusnádon! Strandajánló nyereményjátékunk második pályamunkáját közöljük.

Sebők Botond

A strandot egy sporttelep részeként létesítette a Dermata bőr- és cipőgyár munkásai számára, a két világháború között. A 90-es évek elején még a gyár működtette, onnan kapta melegvizet is. A Clujana bezárása után magánkézbe került és siralmas körülmények kezdtek eluralkodni, de az utóbbi pár évben felújították és folyamatosan fejlesztik, szépítik, így a minőség egyre inkább közelíti az európai színvonalat.

Megközelítése: a Tăbăcarilor utca végén, a Clujana kórház után található, autóval a Május 1 tér felől közelíthető meg, a (Clujana gyár kapujának bal oldalán befutó utca) és tömegközlekedéssel is a Május 1 téri végállomásig kell elmenni, innen kb. 5 perc séta.

Két medencéje van: egy régi szabvány szerint 33m hosszú és 7 sáv széles úszómedence, melyet a felújítás során kb. 1,3-1,6m mélységűre, enyhén menedékesre emeltek meg (az eredeti 1,8-3 méterről) és feszített tükrű állandó vízcserélővel láttak el valamint egy gyerekmedence (30-60cm) kis csúszdával és melegebb vízzel. Mindkét medencét látványos és nagyon kellemes azúrkék gumiszőnyeggel bélelték ki (személyes örömömre, mert igen kellemetlen tapasztalatom volt a medence régi betonaljzatával).

A Clujana strand legnagyobb előnye, amivel egyelőre egyedül büszkélkedhet Kolozsváron, a nagy füves terület a medencék körül, ahol (ha nem érkezünk túl későn) választhatunk napos vagy árnyékos helyet egyaránt a pokrócunk számára. A füvet rendszeresen nyírják, a fák pedig olyan helyen vannak, hogy eltakarják a gyár nem éppen kellemes látványát.

A strand területén a medencéken kívül a következő szolgáltatásokat vehetjük igénybe:
– zuhanyzók a medence két sarkánál (melyek vizét környezetbarát módon a nap melegíti! – az üvegtetős kis víztorony örökség a régi időkből)
– úszólecke gyerekeknek
– kis játszótér a gyerekeknek
– bár és fagylaltozó belső és külső asztalokkal
– biliárdasztal
– grill-vendéglő (miccs, sültkrumpli, rablópecsenye, sültkolbász…)
– kellemes zene a medencék körül elhelyezett hangszórókból

A sporttelepen külön díjszabású szolgáltatások:
– parkolóhely (az autóval való behajtást is fizetni kell)
– konditerem
– teljes méretű focipálya lelátóval
– műfüves focipálya
– teremfoci-pálya
– több salak borítású teniszpálya

Árfekvését tekintve nem számít túl drágának és mindenképpen méltányos a szolgáltatásokhoz viszonyítva.

A Clujana strand minden értelemben igazán zöldnek mondható. hiszen betonrengeteg helyett füves-fás környezetben helyezkedik el, a tisztaság kifogástalan a mind a medencékben, mind körülöttük és a medencék vizát egy szűrőrendszeren keresztül állandóan visszaforgatják.

Címkék: , , , ,

5 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: Biró Virág
  Közzétéve: 1.7.2010, 10:10 am

  A Herbák strand. Gyönyörű lett ismét.:o)).. egy nagy vigyor lettem amióta megláttam a képeket, ahogy eszembe jut, hogy mennyit ugráltunk -nem is olyan rég- a vízében! …nagyon jó kedvem lett.
  Köszi:))))))))))))))

 2. A hozzászólás szerzője: NitRo
  Közzétéve: 1.7.2010, 11:27 am

  Belépő árakról valami infó?

 3. A hozzászólás szerzője: Sebők Botond
  Közzétéve: 1.7.2010, 12:44 pm

  Kedves NitRo, ottjártamkor a tavalyi árlista volt kitéve és aszerint a felnőttjegy 12, a gyerekjegy (14 év alatt) 10 illetve a kocsibehajtás 3 lejbe kerül.

  üdvözlettel,
  Sebők Botond

 4. A hozzászólás szerzője: Szutter János
  Közzétéve: 19.8.2010, 11:50 am

  vannak nagyon szép hejeek csak szét kell nézni a nagyvilágban

 5. A hozzászólás szerzője: hanchi
  Közzétéve: 15.7.2011, 3:24 pm

  Szep idok!ott volt az edzotermunk is

Szólj hozzá!