Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 6.1.2014

Kovászna megye: a szemétdíjat tartalmazó számlák nem teljesen érthetőek

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület EVS önkéntese, Emmanuelle Baillet szerkesztésében kiadvány készült a hulladékgazdálkodásról, amely online lapozgatható.


A 20 oldalas füzetben olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy miért válasszuk az újrahasznosítást, milyen lehetőségeket rejt a hulladék, mit menthetünk meg, ha újrahasznosítunk, és egyáltalán, hogyan tudunk újrahasznosítani? Kovászna megyében a helyiek körében egy nem reprezentatív felmérést is készítettek, a 118 fős mintába főleg középiskolások és egyetemisták kerültek be. A megkérdezettek 44%-a szelektíven gyűjti otthon a hulladékot. A többség minimális mértékűnek ítélte az ország erőfeszítéseit a hulladékgazdálkodás terén; 48% szerint a szemétdíjat tartalmazó számlák nem teljesen érthetőek, több információt kellene tartalmazniuk.

A sepsiszentgyörgyi Tega hulladékgazdálkodási vállalattól kikért adatok is szerepelnek a kiadványban, eszerint Kovászna megyében az összegyűjtött vegyes hulladék nagy része építkezési és háztartási hulladék (lásd a fenti ábrát). A megyében 2012-ben az egy főre eső összegyűjtött hulladék mennyisége 573 kg volt, az országos átlag 2011-ben ennél kevesebb, 365 kg volt.

Forrás: zoldnap.info

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!