Think Outside The Box

Transindex rovatok


Strandajánló | 19.6.2010

Félixfürdő, Nagyvárad

Ismersz egy különleges, kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó vagy csak egyszerűen szép és kellemes standot? Ha igen, írd meg nekünk június 15 és július 31 között, és nyerj kétszemélyes hétvégét Tusnádon! Most strandajánló nyereményjátékunk elsőként beérkezett pályamunkáját közöljük.

Tóth Anita

A Nagyvárad melletti Félixfürdőről szeretnék mesélni, ami Románia legnagyobb balneoklimatikus kezelőközpontja és ezen belül az Apollo Aquaparkról. Félixfürdő Nagyváradtól 8 kilométerre található a Déva felé vezető úton. Maga a hely, ahol elhelyezkedik az egész fürdő, kissé dombos, szép, rendben tartott erdőkkel, amelyek biztosítják a nyári hőségben a hűsölés lehetőségét, ha esetleg kedvet kapnánk egy jó kis piknikre a fürdőzés mellett.

Árait nézve nem mondanám nagyon drágának, persze jóval drágább egy városi strandot nézve de az itt található körülmények össze sem hasonlíthatok egy városi strandéval.

Maga a belépő 20 lejbe kerül, ami magába foglalja a strand nyújtotta összes szolgáltatást, ezalatt a napozó ágyakat értem valamint a csúszdákat és különféle érdekességeket amiről mindjárt bővebben beszámolok:)

Ha nincs kocsink akkor sem kell elkeseredni azon, hogy mivel jutunk ki, hisz 2 lehetőség is van: vagy vonattal ami ami nagyjából óránként jár és valami 2,5 lejbe kerül, vagy ha a fürdőzés előtt kedvet kapnánk átutazni a várost és úgy kijutni akkor üljünk villamosra ( 3R, 2 ezek visznek ki a város végére ) ami kivisz a város végéig ahol aztán buszra tudunk ülni ami kivisz egészen a fürdő bejáratához. Ez a választás sem költséges hisz egy villamos jegy 3,5 lej és ezzel kétszer is utazhatunk, a busz pedig 2 lej, oda-vissza 4 lej.

Most pedig pár sorban szeretnék beszélni a strand nyújtotta szolgáltatósokról: 6 relaxációs, wellness medence, gyerek medence, egy 5 pályás vízi csúszda, beach-volley és mini foci pálya található.

A medencék vize meleg mivel egy termálvizes fürdőről beszélünk, de van olyan medence is ahol kellemes hőmérsékletű a víz, mindegyik medencének megvan a sajátossága az egyikben például igazi hullámokkal küzdhetünk meg, a másikban pedig egy gomba formájú szerkezetből nagy nyomással jön a termál víz ami alá állva nagyon kellemes hatású, tudva azt hogy mennyire jótékony hatású a termál víz az emberi szervezetre. És hát szerintem a legkedveltebb dolog úgy a kicsik mint felnőttek körében a csúszda, ami mindenkinek más és más élménnyel jár.

A strand körül nagyon finom homok található, vannak gondozott füves területek is, a tisztaságra sem lehet panaszkodni, nincsenek szétdobált poharak, üvegek, cigaretta csikkek, a medencék vizei is tiszták. A strand területén találhatók különféle éttermek, teraszok ahol mindenki kénye kedve szerint és nem utolsó sorban pénztárcája szerint költekezhet.

Működik egy diszkó is a strandon a fiatalok nagy örömére, ahol nyáron rendszeresen vannak koncertek.
Én azért szeretek idejárni mert nagyon kellemes, nyugtató környezetbe található, jó körülmények között, civilizált emberekkel, tisztaság és mindez megfizethető áron.

És ha ez mind nem elég hát el kell jönni és meggyőződni hogy milyen szép a nagyváradi Félixfürdő :)

A beérkezett írásokat szombatonként (amennyiben több van, szombaton és vasárnap) olvashatjátok a TOTB-n.

Címkék: , , , , ,

2 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: mse
  Közzétéve: 19.6.2010, 4:40 pm

  Nagyvárad rulez!:)

 2. A hozzászólás szerzője: Szilágyi Ilona
  Közzétéve: 14.5.2012, 7:14 pm

  http://gyoparosfurdo-oroshaza.hu/
  Az Orosháza melletti Gyopáros fürdőt mutatnám be ezzel weblappal, ez mindent elmond!
  Sok szép napot töltöttünk itt, mindenkinek ajánlom!

Szólj hozzá!