Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.11.2013

Utolsó kolozsvári Critical Mass, mielőtt a hó lehull


Annak ellenére, hogy a közlekedési körülmények nem kedveznek nekik, Kolozsváron évről-évre egyre több biciklis van. Az 1992-ben San Franciscóból indult, és azóta globálisan elterjedt Critical Mass nevű esemény őket hívja tekerésre minden hónap utolsó péntekén.

A bringások akciója egyben figyelemfelkeltés is: beláttatni a városvezetéssel, hogy a környezetbarát és alternatív közlekedés elérése a bicikliutak megépítésével segíthető elő, megértetni a gépjármű-vezetőkkel, hogy a forgalomban a bicikliseknek ugyanolyan jogai vannak, mint nekik, felhívni a figyelmet a városközpont zsúfoltságára, amely főleg a gépjárművek miatt van, illetve leszögezni, hogy egy járdára festett vonal nem nevezhető bicikliútnak.

A részvétel egyetlen feltétele a jókedv, a szervezők ugyanakkor szívesen várnak mindenkit, aki nem biciklis, de járműve nem motorral működő. Szívesen látott felszerelés minden molinó, vagy zajkeltési eszköz. Vannak szabályok is: nem sok, és helyben elmondhatók. Gyülekező november 29-én, pénteken 17:00 órától Kolozsvár főterén, Facebook-eseményoldal itt.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!