Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.11.2013

Tetőkert nyílik az Ecsetgyárban


photo by Antonina Potapenko via shutterstock.com

A Pillangóhatás Egyesület pénteken, november 29-én 18:00-tól avatja fel a Pillangó-kert nevű helyiséget a kolozsvári Ecsetgyár épületében (Henri Barbusse 59-61 sz.)

A Pillangó-kert Kolozsvár első olyan fedett kerthelyisége, amelyben lehetségessé válik a közösségi kertészet művelése, civilek, önkormányzatok, egyesületek, illetve a nagyközönség bevonásával.

A 220 négyzetméteres kert ezen a héten készült el. A munkálatok során a tetőterasz egész felületére egy vízszigetelő membránt helyeztek el, erre pedig termőföldet hintettek. Később fából készült virágcserepeket helyeztek el, amelyekben 2014 tavaszától kezdve zöldségeket, gyümölcsöket és virágokat fognak termeszteni. Hogy ne nehezedjen túl nagy súly az épület tartószerkezetére, a közepén egy terheletlen, füves rész lesz kialakítva, körben fákkal, ahol különleges eseményeket, filmvetítéseket lehet majd szabad térben tartani.

Forrás: közlemény

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!