Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 1.11.2013

Próbáld ki te is az online zöldszékely játékokat!

A Zöld SzékelyFöld Egyesület honlapján elérhető játéksarok szeptemberben két közkedvelt játékot tett elérhetővé a gyerekek számára: az Ökomatát és az Memóriát. A Játéksarok Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának támogatásával, valamint Szentes Hunor önkéntes munkája eredményeként most újabb két játékkal bővült: az Ökosztófával, valamint az Ökodokuval.


Az Akasztófajáték öko verziójában környezetvédelemmel kapcsolatos szavakat, kifejezéseket kell kitalálni, minden hibás betűválasztással az idillikus tájba piros színű, környezetszennyező elem kerül

Az Ökodoku a népszerű sudoku “környezetbarát” változata. Egy 9×9-es tábla összes sorába és oszlopába be kell tenni egy szimbólumot úgy, hogy minden szimbólum csak egyszer szerepelhet soronként és oszloponként. A nagy négyzetrács további 3×3-as négyzeteiben is csak egyszer szerepelhet egy szimbólum. A különböző nehézségi szintek abban különböznek egymástól, hogy a 9×9-es táblában hány szimbólum van előre megadva.

Az Ökosztófa játék elkészítésénél az inspirációt a sokak számára ismert Akasztófajáték jelentette. A játékosok három tematika közül választhatnak, majd ennek megfelelően ki kell találniuk az illető növény vagy madár, esetleg fogalom nevét. Minden fordulóban a játékosnak 7 lehetősége van, hogy betűket fedjen fel, és segítségükkel megfejtse az elrejtett szót. Amennyiben eltalálta, lehetősége van folytatni a játékot, ezáltal még több pontot gyűjteni.

A játékok úgy vannak felépítve, hogy egyrészt logikus gondolkodásra buzdítják a gyerekeket, miközben növény- és állatfajokat, környezetvédelmi fogalmakat ismertetnek meg. Novemberben a játékok népszerűsítésére egy kis versenyt is hirdet az egyesület, a legtöbb pontot elérő játékosok között egy kis hátizsákot sorsolnak ki a hónap végén.

Forrás: közlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!