Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.10.2013

Olajgyűjtés Csíkszeredában: adománydobozokat is kihelyeznek

A Zöld SzékelyFöld Egyesület 17. alkalommal szervezi meg Csíkszeredában a Nagy olaj- és hulladékgyűjtést. Szombaton, október 26-án négy helyszínen lehet leadni a hulladékokat 10 és 14 óra között: az Óceán Abc-nél, a Kalász negyedi lépcső felső szakaszánál, a Szabadság tér Sapientia felőli sarkánál, valamint a Tudor negyedi József Attila Általános Iskola szomszédságában található parkolónál.

Átvett hulladéktípusok: használt zsiradék és étolaj, elektronikai hulladékok, PET-palack, papír, üveg, elem, CD, DVD, nyomtató toner, égők, neonok és lejárt szavatosságú gyógyszer.

2009 elején azért jött létre a program, hogy lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik a háztartásukban keletkezett hulladékokat megfelelő helyre szeretnék eljuttatni. Az évek során lassan-lassan történtek előrelépések a különböző hulladékok gyűjtését illetően a régióban, ezért a szervezők arra igyekszenek felhívni a figyelmet, hogy éljenek a lehetőséggel, használják az állandó hulladékátvevő helyeket.

Az egyesület a városban több kereskedelmi egységben helyezett ki adománydobozokat (Euro Center, Nagymama cukrászda, Korall, Prod Primex, Lilu), amelyek bevételei a program költségeit hivatottak fedezni, elsősorban a lejárt szavatosságú gyógyszerek megsemmisítésének költségét. A programsátraknál továbbra is lehetőség lesz közösségi kártyák igénylésére. A program lebonyolításában partner az Eco Trend Europa Kft., valamint az Ave-Huron Kft.

Forrás: közlemény

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!