Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.10.2013

Madarász-kört indít a Milvus 5-12. osztályosoknak

A „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Maros Megyei Múzeummal közösen, a 2013-14-es tanévtől közös felfedező útra hívja a marosvásárhelyi, természetvédelem iránt érdeklődő 5-12 osztályosokat.

Milyen témákkal ismerkedhetnek meg a klubfoglalkozásokon?
Olyan módszerekkel, amelyeket rendszeresen alkalmazva megismerhetik és felmérhetik a körülöttük lévő élővilágot és az abban bekövetkező változásokat: mindennapi madarak felmérése, fecsketérkép készítése, erdei fülesbaglyok térképezése, vízimadarak számolása; nyomkeresés és -határozás, bagolyköpet-elemzés.
Olyan lehetőségekkel, amelyekkel bárki segítheti vagy lakhelyének közelébe vonzhatja a természetes élővilágot.
A Milvus madármenhelyének munkatársai és orvosai bemutatják egy pusztulásra ítélt sérült vagy beteg madár útját vissza a természetbe.

A benti foglalkozások a Maros Megyei Múzeum Természettudományi Osztályán lesznek, a terepi foglalkozások pedig témától függően különböző élőhelyeken. Szombatonként szervezik, havonta lesz egy-egy elméleti és terepi foglalkozás. Az elméleti foglalkozások 1-3 órásak, a terepi foglalkozások félnaposak.

Az első foglalkozás felhívása:

Tudod, hogy mennyire hiányoznak az öreg fák egy erdőből? Tudod, hogy a harkályok készítenek csak költésre alkalmas odút öreg fákba? Ha nincsenek öreg fák, akkor nem csupán a harkályoknak, hanem a többi odúköltő fajnak (csuszka, cinegék, légykapók) sincs költőhelye.
Ha szeretnél az odúköltő madaraknak megfelelő költőhely biztosításával segíteni, akkor gyere el október 26-án szombaton 10 órára a marosvásárhelyi Természettudományi Múzeumba (Horea utca 24.)
A tevékenység során magad is készíthetsz műodút, megismerkedhetsz ennek jelentőségével. Minden résztvevő készíthet egy odút, amelyhez előre szabott faanyagot és a szükséges segédeszközöket is biztosítjuk. Az elkészített odúkból a következő klub foglalkozáson közösen fogunk létrehozni egy odútelepet. Ha vásárolni szeretnél kész odút, akkor azt 25 ron / odú áron megteheted.

Jelentkezés a Milvus-Clubba: előzetesen az office@milvus.ro címen vagy a helyszínen.

Forrás: közlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!