Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 25.5.2010

Critical Mass Sepsiszentgyörgyön

Május 28-án, pénteken ismét összegyűlnek a biciklisek Sepsiszentgyörgyön, hogy a bicikliutak és -parkolók szükségességére felhívják a városvezetők figyelmét. A megmozduláson tavaly meglepően sokan vettek részt, idén még nagyobb tömegre számítanak.

A kritikus tömeget több civil szervezet rendezi együttesen. Az idei találkozó fő célja, hogy összeszámolják a meglévő bicikliket, és után benyújtsák a városházának a “számszerűsített” tömeg követeléseit. A számlálást tavaly még csak kitűzőkkel oldották meg, most elektronikus kapu is lesz, amely alatt áthaladva pontosan fel lehet mérni a biciklisek számát.

A megmozdulást a Háromszéki Sportnapok keretén belül rendezik meg, a teljes program itt olvasható. A szervezők szerint az időzítés kedvező, legalább 1500 résztvevőre számítanak, de természetesen nagyon sok múlik az időjáráson.

A szervezők kérik azokat is, akik csupán évente néhányszor veszik elő a biciklit, hogy jöjjenek el, és mutassák meg, hogy nekik is szükségük van a kerékpározási lehetőségek biztosítására. Gyülekezés pénteken, május 28-án 17 órakor a Székely Mikó kollégium előtt.


A tavalyi biciklis felvonuláson mintegy ezren vettek részt. Fotó: B.D.T.

Címkék: , ,

3 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: A nagy felmérés: hány biciklis van Sepsiszentgyörgyön? » Think Outside The Box
  Közzétéve: 30.5.2010, 7:55 pm

  […] Tavaly több mint ezren voltak, ám ezúttal olyanok jöttek el, akik korábban hiányoztak, azaz a középkorúak és idősebbek. Idén kevesebb fiatal és gyerek volt; 2009-ben rengetegen voltak a fiatal korosztályból, mivel az iskolákat is bevonták a szervezésbe. Közrejátszhatott az is, hogy sportnapokat tartottak Sepsiszentgyörgyön, és a többi sportprogram elvonta a figyelmet a biciklis felvonulásról. […]

 2. A hozzászólás szerzője: Critical Mass és 550 perces futás Sepsiszentgyörgyön » Think Outside The Box
  Közzétéve: 1.6.2011, 3:12 pm

  […] A tavalyi Critical Mass Sepsiszentgyörgyön […]

 3. A hozzászólás szerzője: Bike Walk Sepsi: egyszerűbb és barátságosabb, mint egy Critical Mass » Think Outside The Box
  Közzétéve: 20.6.2011, 2:10 pm

  […] Critical Mass és 550 perces futás Sepsiszentgyörgyön Critical Mass Szentgyörgyön 2010-ben […]

Szólj hozzá!