Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.5.2013

Az osztrákok kétharmada kerékpározik

Bicycling lane on downtown of Vienna
Fotó: Hannu-Makarainen/flickr

Az osztrákok kétharmada használja közlekedési eszközként a kerékpárt és az ország minden harmadik lakosa hetente többször is biciklire ül – derül ki az Osztrák Közlekedési Klub kedden ismertetett felméréséből.

2007 óta 58-ról 67%-ra nőtt Ausztriában azoknak az aránya, akik nemcsak egy-egy kirándulás alkalmával, hanem a mindennapokban is használják a kerékpárt. Még erőteljesebben, 24-ről 32%-ra emelkedett az elmúlt öt évben azoknak az aránya, akik hetente többször vagy akár minden nap kerékpároznak.

A felmérésből kiderül az is, hogy a nyugati országrészben gyakrabban pattannak kerékpárra az emberek, mint az Ausztria keleti részén élők. Ausztria nyugati csücskében, Vorarlberg tartományban a legnagyobb a biciklizőkedv, ott a lakosok 48%-a kerékpározik hetente többször vagy naponta.

A fővárosban, Bécsben élők 56%-a használja a mindennapokban a kerékpárt, és 19% kerekezik rendszeresen, vagyis hetente többször is. 2007-ben 43, illetve 13% volt ez az arány.

A közlekedési klub a városokat az elővárosokkal összekötő “kerékpáros sztrádák” építését szorgalmazza, hogy az ingázók is könnyebben juthassanak el munkahelyükre kerékpárral.

Forrás: MTI

Címkék: , ,

2 hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: blekk
    Közzétéve: 30.5.2013, 10:43 am

    24-ről 325-ra -> 24-ről 32%-ra

Szólj hozzá!