Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 13.5.2013

Bringatúrát és újrahasznosítási versenyt szervez a Zöld Nap Egyesület


Május 18-án reggel 8 órától a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervez Kézdivásárhelyről az elmúlt években kialakított Nemere Útján. A megmozdulás alkalmával az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely – Csernáton- Ikafalva – Futásfalva – Torja – Kézdikővár – Kézdiszentlélek – Kézdivásárhely.

A Nemere Útja 30 ásványvízforrást és 78 kiemelkedő épületet érintve 230 kilométeren át vezet végig Kézdiszék és Orbaiszék mintegy 50 településén. A zöldek a kerékpártúrák által a vidék ismertté tételét és az út konkrét használatát szeretnék elérni.

A 14 éven aluli gyermekek csak írásos szülői engedéllyel jöhetnek a 48 km hosszú kerékpártúrára (ezzel kapcsolatos formanyomtatvány igényelhető a zoldnapegyesulet@gmail.com e-mail címen). Érdeklődni, jelentkezni Ráduly Attila elnöknél lehet (0766 611066).

A Zöld Nap Egyesület pályázatot hirdet a 6–18 éves gyerekek számára, amelyre olyan személyesen elkészített alkotásokkal lehet benevezni, amelyben kötelező módon felhasználtak legalább egy PET-palackot. A pályamunkákat május 26-ig várják, ezt követően egy díjkiosztóval egybekötött kiállításon mutatják be a legjobbakat. A kész munkákat minden szerdán és csütörtökön 17–19.30 óra között lehet beadni Kézdivásárhelyen a 33-as Udvartér 1. szám alatt, az egyesület székhelyén.

Forrás: zoldnap.info

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!