Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.4.2013

A génmódosított kukorica tápanyagokban szegény és káros kémiai anyagokat tartalmaz


Fotó: Deicker94 via Flickr.com

A génmódosított növényeket értékesítő termelők szerint azok ugyanannyi tápanyagot tartalmaznak, mint a természetesesek. Egy, a napokban közzétett új kutatás eredményei cáfolják ezt – a génmódosított kukorica nem csak kevesebb tápanyagot tartalmaz, de az emberi szervezetre káros kémiai anyagokat is.

A kutatást a De Dell Seed munkatársai végezték, ez az egyetlen nem génmódosított kukoricát értékesítő cég Kanadában. Az eredményekből kiderült, hogy a génmódosított kukorica 20-szor kevesebb tápanyagot tartalmaz, mint a nem génmódosított, a káliumkoncentráció például 13-szor nagyobb a természetes kukoricában, illetve a magnéziumszint 46-szor nagyobb.

A tápanyagban szegény génmódosított kukorica egy másik hátránya, hogy toxikus anyagokat is tartalmaz. Az emberi szervezetre veszélyes formaldehidek, glifozát és különböző klórok is az megengedettnél jóval nagyobb mennyiségben vannak jelen a génmódosított növényben. A kutatásban megvizsgált Monsanto kukorica glifozáttartalma 130-szor nagyobb, mint ami bizonyítottan veszélyes az állatok szervezetére, illetve a legálisan megengedettnél 200-szor nagyobb a formaldehidszintje.

Forrás: TOTB.ro

Címkék:

Egy hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: Salmon
  Közzétéve: 25.4.2013, 7:35 am

  Elvárnám, hogy első kézből a rendes angol nyelvű publikációból vegyék át az ilyen szenzáció hajhász cikkeket…nagyon gyanús ez a cikk….főleg, hogy innen származik:

  http://www.naturalnews.com/039864_GMO_corn_nutrients_minerals.html

  Ez nem tudományos lap, kutatásuk pedig nem tudományos igényességű, ergo nincs semmilyen hitele.

  Próbáljatok meg innen átvenni cikkeket:

  http://www.sciencedaily.com/

Szólj hozzá!