Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.4.2013

Tölgycsemetéket ültettek a Túr Menti Védett Területeken

Az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti április 27-én faültetési akciót szervezett a Túr Menti Védett Területeken. Túrterebes közelében, a Túr folyó egy régi kanyarulatának partján, a túrterebesi Patkólapos holtág közelében tölgycsemeték kerültek a földbe.

Az akció, hasonlóan az elmúlt évekhez, nyitott volt bárki számára, aki szeretett volna csatlakozni az EKE – Szatmárnémeti csapatához. A 35 fős társaság 5 óra alatt elültette a 3000 csemetét, amelyet a Szatmár Megyei Tanács biztosított.

Az esemény partnere volt a Túrterebes Polgármesteri Hivatala és a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesülete is.

„Az egykor egész Túr mentét borító erdőségek mára csak foltjaiban fellelhetőek. Mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti feladatának tekinti a régmúlt idők tájainak helyreállítását. Ennek érdekében az elmúlt években több ízben is próbálkoztunk felhagyott területek visszaerdősítésével, fáslegelők létrehozásával. Az EKE – Szatmánémeti nevében is szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik velünk együtt részt vettek a szombati akción” – mondta Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület ügyvezető igazgatója.

Forrás: közlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!