Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 4.3.2013

Mi kerül az asztalodra? Tudatos vásárlók hálózata Erdélyben

Friss, egészséges és hagyományos módszerekkel termelt élelmiszerek, ezt kínálják számunkra a közvetlen értékesítési rendszerek. A francia modell alapján létrehozott értékesítési hálózatok a vásárlók és az őstermelők közötti bizalmi kapcsolaton alapulnak.

Erdély FM

Marosvásárhelyen évek óta működik egy közvetlen értékesítési hálózat többnyire nyárádmenti kistermelőkkel részvételével, a vevők száma pedig már jóval száz fölé emelkedett. Két évvel ezelőtt Székelyudvarhelyen is beindult egy hasonló kezdeményezés, amelyet a Gyulafehérvári Caritas szervezet Vidékfejlesztési osztálya működtet, és hamarosan a gyergyószentmiklósi lakosok is rendelhetnek helyi termékeket a város környéki falvakból.

A Geodában ezúttal a közvetlen értékesítési rendszerekről lesz szó, illetve arról is, hogy hogyan legyünk környezetbarátok a csecsemőgondozásban.

Hallgasd meg a műsort itt:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!