Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.1.2013

Válságban az európai vonatközlekedés; megoldás: a liberalizáció?


Fotó: Cod_gabriel/flickr

A vonattal való közlekedés környezetbarátabb, mintha gépkocsival vagy autóbusszal utaznánk: alacsony a szennyezőanyag-kibocsátása. A közlekedési szektor összes szennyezőanyag kibocsátásának csak 7%-áért felelős a vasúti közlekedés (míg a 70%-át a közúti közlekedés adja). Ám ennek ellenére az európai vasutak piacainak többsége stagnál vagy hanyatlóban van. Megoldás: a szektor liberalizációja? Az Európai Bizottság tervezete megnyitná valamennyi tagállam belföldi személyszállítási piacát.

Az Európai Unió polgárainak 55%-a közlekedik országos vagy regionális vonatjáratokkal, és 41% használja a helyi vasutakat, ám csupán 46%-uk van megelégedve a vonatközlekedés minőségével, derül ki egy Eurobarométer felmérésből. Az európaiak – feltehetően a jobb szolgáltatások reményében – 71%-a támogatja a vasúti közlekedési ágazat megnyitását a szabad verseny előtt. Leginkább a finnek (67%), legkevésbé a bolgárok (18%) vannak megelégedve a vasúttal. Az európaiak azt szeretnék, hogy a fapados légitársaságokhoz hasonlóan a vasúti szolgáltatások ára is csökkenjen.

2013 folyamán az Európai Bizottság intézkedéscsomagot tervez elfogadni, amelyben a tagállamok belföldi vasúti közlekedési piacának megnyitását szorgalmazza. Az EB január 30-án tette közzé erre vonatkozó tervezetét, amely az Európai Parlament és a tagországok kormányainak jóváhagyása esetén léphet életbe.

A javaslat értelmében csökkennének a vasúttársaságok igazgatási költségei és könnyebbé válna az új szereplők piacra lépése. Az Európai Vasúti Ügynökség egyablakos ügyintézőhellyé alakul, és jogosult lesz az egész EU-ban érvényes jármű-forgalombahozatali engedélyek és üzemeltetői biztonsági tanúsítványok kiadására, amelyeket a jelenlegi gyakorlat szerint az egyes tagállamok adnak ki.

A brüsszeli szervezet számításai szerint ezzel mintegy 20%-kal csökkenne az új vasúttársaságok piacra jutási ideje, illetve a járművek engedélyeztetési ideje és költsége, ami összesen 500 millió eurónyi megtakarítást eredményezne a társaságok számára 2025-ig.

A másik fontos kezdeményezés, hogy 2019 decemberétől valamennyi belföldi személyszállítási piac megnyílik az új belépők és szolgáltatások előtt. A társaságok a jövőben kétféle módon kínálhatják belföldi vasúti személyszállítási szolgáltatásaikat EU-szerte: vagy konkurens kereskedelmi szolgáltatásként, vagy közszolgáltatási szerződések megkötésével. Jelenleg az utóbbiak fedik le Európában a vasúti személyszállítás több mint 90%-át, és a jövőben kötelező versenytárgyalási eljárás keretében ítélik oda őket.

Az Európai Bizottság szerint ez – strukturális reformokkal kiegészülve – 40 milliárd eurónyi megtakarítást jelenthet a polgároknak és az érintett társaságoknak, és a bizottság becslése szerint elősegíti, hogy az utaskilométer-szám 16 milliárddal emelkedjen 2035-ig.

Emlékeztetnek: azok az országok, ahol már teljesen (Svédország, Egyesült Királyság), vagy részlegesen (Németország, Ausztria, Olaszország, a Cseh Köztársaság és Hollandia) liberalizálták a személyszállítási piacot, javult a minőség és a szolgáltatások elérhetősége és 10 év alatt több mint 50%-kal nőtt az utasok száma.

A brüsszeli testület javaslata biztosítaná a vasúti infrastruktúrához való méltányos hozzáférést is azáltal, hogy a pályahálózat független működtetőinek hatékonyan és megkülönböztetésektől mentesen kellene üzemeltetniük a hálózatokat, és azokat EU-szinten együttműködve kellene fejleszteniük.

Forrás: MTI, Green Report, elominivilag.hu

Címkék: , , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!