Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 10.9.2012

Hét végén ismét kerékpártúra a Nemere Útján

Szeptember 15-én reggel 9 órától a Kézdivásárhelyi Sportegyesület (KSE) kerékpárszakosztálya és a Zöld Nap Egyesület a KSE centenáriuma alkalmából biciklitúrát szervez a Nemere Útján.

A résztvevők az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely – Kézdiszentlélek – Kézdiszentkereszt – Bélafalva – Kurtapatak – Esztelnek – Csomortán – Kézdialmás – Lemhény – Bereck – Kézdimartonos – Ozsdola – Kézdivásárhely.

14 éven aluli gyermekek csak írásos szülői engedéllyel jöhetnek az 50 km hosszú kerékpártúrára (ezzel kapcsolatos formanyomtatvány a szervezőktől igényelhető). Érdeklődni, jelentkezni Ráduly Attilánál (0766-611066) vagy e-mailben a palhazirobert@yahoo.com elérhetőségen lehet. A túra folyamán kulturális és természeti látványosságokat lehet megtekinteni.

A Nemere Útját a kivitelezők partnereikkel karöltve azzal a céllal hozták létre, hogy feltárja és ismertesse Felső-Háromszék természeti- kulturális értékeit és hagyományait. Az útvonal 30 ásványvízforrást, és 78 kiemelkedő épületet érintve 230 kilométeren át vezet végig Kézdiszék és Orbaiszék mintegy 50 településén. A zöldek a kerékpártúrák által a vidék ismertté tételét és az út konkrét használatát szeretnék elérni.

Forrás: közlemény

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!