Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 7.8.2012

Kerékpártúrát szervez a Nemere útján a Zöld Nap Egyesület

Második alkalommal szervez biciklitúrát a Nemere útján a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, a túra augusztus 18-án 8 órakor rajtol.

A megmozdulás alkalmával az alábbi településeket érintik: Kézdivásárhely – Szentkatolna – Imecsfalva- Székelypetőfalva – Székelytamásfalva – Szörcse -Orbaitelek – Cófalva – Lécfalva – Kézdimárkosfalva – Kézdimártonfalva – Hatolyka – Szentkatolna – Kézdivásárhely.

A Nemere Útját a kivitelezők partnereikkel karöltve azzal a céllal hozták létre, hogy feltárja és ismertesse Felső-Háromszék természeti és kulturális értékeit és hagyományait. Az útvonal 30 ásványvízforrást, és 78 kiemelkedő épületet érintve 230 kilométeren át vezet végig Kézdiszék és Orbaiszék mintegy 50 településén. A zöldek a kerékpártúrák által a vidék ismertté tételét és az út konkrét használatát szeretnék elérni.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a 14 éven aluli gyermekek csak írásos szülői engedéllyel jöhetnek az 53 km hosszú kerékpártúrára. (Ezzel kapcsolatos formanyomtatvány igényelhető a zoldnapegyesulet@gmail.com e-mail címen). Érdeklődni, jelentkezni Ráduly Attilánál (0766 611066) lehet. A túra alatt kulturális és természeti látványosságok megtekintésére és szabadidős programokra is sor fog kerülni.

Forrás: közlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!