Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 31.3.2012

Tudjuk, mit csinálsz szombat este: sötétben kuksolsz!

Idén 41 romániai település csatlakozik hivatalosan is idén az Earth Hour-mozgalomhoz. Az akcióban részt vevő városok közvilágítását valamint emblematikus épületeinek a megvilágítását március 31-én este 20.30-tól 21.30-ig között egy órára kikapcsolják. A mozgalomhoz csatlakozó magánszemélyek lámpáik eloltásával, elektromos kütyüik kikapcsolásával jelezhetik: törődnek környezetükkel.

A 2007-ben Ausztráliából indult Föld órája elnevezésű akció mára a világ legnagyobb klímavédelmi mozgalmává nőtte ki magát: tavaly 133 ország csatlakozott a kampányhoz és olyan világszerte ismert épületek borultak sötétbe, mint a kínai Nagy fal, a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota, a római Colosseum és az Empire State Building. Eddig 147 országból kétmilliárd ember jelezte, hogy csatlakozik a Föld órája mozgalom szombat esti rendezvényéhez.

A Természetvédelmi Világszövetség (WWF) Románia közleménye szerint az ország 41 városában sötétségbe borult épületek, gyertyafényes előadások, unplugged koncertek, interaktív műhelyek, égitestek megfigyelése és felvonulások jelzik, hogy ez a szombat este nem átlagos. A mozgalomhoz csatlakozott városok listája valamint a részletes program itt elérhető.

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Fluidmoon
    Közzétéve: 4.4.2012, 7:41 am

    Sokkal jobb lenne, ha nem egy órára évente egyszer kapcsolná ki átlagjózsi az áramot, hanem NAPONTA egy órára. Ez a mozgalom nem tesz egyebet csak sok amúgy jóhiszemű de a témával nem sokat foglalkozó embernek “kielégíti” a környezetvédelemre vonatkozó tevékenységét. Mert “hát részt vettem a föld óráján oszt nekem hagy má békémet ne mind izéj ezze a ződ cuccokkal”. És elég sok helyen megírták, hogy nem épp olyan környezetbarát ez a föld óra mint ahogy hirdetik. Kétségtelen… felhívja a figyelmet de ennél többet kéne tenni… És azt is el kéne magyarázni a jónépnek, hogy ez nem az igazi “környezet védelem” ez csak a felhívás…

    http://www.huffingtonpost.com/maggie-koerthbaker/earth-hour_b_1390247.html

Szólj hozzá!