Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.3.2012

Bárki részt vehet az EU környezetvédelmi politikájának konzultációjában


A lakosság bevonásának érdekében az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított arról, hogy mi szerepeljen az évtized végéig követendő európai uniós környezetvédelmi cselekvési programban.

Az akciótervre a bizottság év vége előtt szeretné előterjeszteni a külső véleményeket is figyelembe vevő hivatalos javaslatát. A terv olyan célkitűzéseket foglal magában, mint az uniós környezetvédelmi szabályok hatékonyabb végrehajtása és érvényesítése, hozzáférés a legújabb tudományos ismeretekhez, továbbá annak biztosítása, hogy más területek uniós programjai is hozzájáruljanak az éghajlat-változási és környezetvédelmi célkitűzések eléréséhez.

Janez Potocnik környezetvédelmi biztos a témáról pénteken Brüsszelben kiadott közleményben emlékeztetett arra, hogy a világ legszigorúbb környezetvédelmi szabályai közül jó néhány az EU-ban van érvényben. “Szeretnénk megtudni, hogy az uniós polgárok szerint mit tehet az EU – a tagállamokkal és valamennyi érdekelttel együtt – környezetünk védelmének javításáért és azért, hogy a Föld által szabott korlátokon belül fenn tudjuk tartani jólétünket” – fogalmazott a szlovén biztos.

A nyilvános konzultáció június 1-jén zárul le, amelyben ide kattintva lehet részt venni.

Forrás: MTI

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!