Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 8.4.2010

Minden hétfőt veganappá nyilvánítottak San Franciscóban

Fotó: Sandra Mora/flickr.com

A San Francisco-i tanács április elsejei döntése alapján minden hétfőt “vega-nappá” nyilvánítanak a városban. A döntés bátorítani kívánja az éttermeket, boltokat és iskolákat, hogy hétfőnként széles választékban kínáljanak zöldség alapú ételeket.

A cél: felhívni a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a bolygóra gyakorolt hatásunkra. Nem tudni azonban, milyen mértékben csatlakoznak majd a javaslathoz, mivel természetesen nem lehet kötelezővé tenni a hústalan hétfőt.

A határozat nem precedens nélküli; tavaly júniusban a belgiumi Ghent is hasonló javaslatot fogadott el. A Maryland állambeli Tacoma Park a Föld Napja körüli héten teljes húsmentességet vezetett be, és a hagyományt idén is folytatják április 24-30. között.

A Hústalan Hétfő (Meatless Monday)-mozgalom Rajendra Pachauri IPCC-elnök 2008-as javaslata alapján indult. 2009-ben Paul McCartney is csatlakozott a mozgalomhoz, dalban is népszerűsítve azt.

Forrás: ClimateBiz

Címkék: , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Zilele de luni sunt fara carne in San Francisco » Think Outside The Box
    Közzétéve: 8.4.2010, 3:35 pm

    […] ClimateBiz, think.transindex.ro AKPC_IDS += "4873,";AKPC_IDS += "4873,";AKPC_IDS += "4873,";AKPC_IDS += "4873,";AKPC_IDS += […]

Szólj hozzá!