Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 31.1.2012

“Farkasok” közt Tusnádfürdőn

Január 28–29-én Tusnádfürdőn „farkasfalkák” portyáztak. Már reggel nyolckor messziről hallani lehetett vonításukat, de rövid időn belül kiderült, csupán a munkakutyákként is ismert szibériai husky és alaszkai malamut tenyésztett farkasok sokasodtak el hirtelen.

Gábos Albin

Bodó István, a 4FUN egyesület elnöke évekkel ezelőtt Magyarországról hazaköltözött Borszékre és arra lett figyelmes, hogy egyáltalán nincs turisztikai élet. Ebből a szempontból, valamint anyagi megfontolásból is hasznosnak találta, hogy egy olyan sportot népszerűsítsen, amelyet már Magyarországon is űznek, hol ott ez nehezebben elképzelhető és kivitelezhető, mint hegységeink között – meséli.

Az első fogathajtást Borszéken rendezték meg, majd ezt követően a GreenZone egyesület segítségével eljutottak Tusnádfürdőre is. Itt az idén negyedik alkalommal került sor a kutyaszánhúzó versenyre, valamint már második éve, az EKE segítségével, a Gyilkos-tón is ott lehettek. Tavaly négy csapattal képviseltették magukat a világbajnokságon, idén Olaszországba készülnek három csapattal, az Európa-bajnokságra.

A szervezők ugyanakkor arra törekednek, hogy mielőbb népszerűsíthessék ezt a meglehetősen költséges extrém sportot. Ezért remélik, hogy a sportminisztérium anyagi támogatást is biztosít.

A hétvégén Tusnádfürdőn kettes, négyes és hatos fogatok tették próbára képességüket. A hatos fogatoknak 12 kilométeres távval kellett megbirkózniuk, ez volt egyben a leghosszabb is. A kisebb-nagyobb sikerek mellett pedig mindenki felhőtlenül szórakozott.

>>Nézd meg, kik nyerték a tusnádfürdői kutyaszánhúzó versenyt!

Címkék: , , ,

2 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: Ketrin
  Közzétéve: 19.8.2015, 5:13 pm

  Van, egy huskym lány vörös-fehér és a neve Dzsenna. Szeretem őt mert ő csodálatos.

  • A hozzászólás szerzője: Ketrin
   Közzétéve: 19.8.2015, 5:16 pm

   ÉS DZSENNA EGYSZER MEG MENTETT MERT JÖTT EGY KOCS NEM LÁTTAM ÉS ELHOZOTT ONNAN. DZSENNA A HŐS ÉJJEN SOKÁ DZSENNA HIP HIP HURRÁ

Szólj hozzá!